Novinar iz Pijepolja ostao zatečen: Na putu ugledao kuću okrenutu naopačke! Sve prkosi sili gravitacije, pa čak i parkirani automobil (FOTO)

13.03.2023 | 13:49

Kad sam takvu kuću ugledao prvi put, ostao sam zatečen, ali kada sam prišao blizu uvideo sam da je u pitanju dobro osmišljen turistički kompleks, kaže Alem

Copyright RINA

Kada se zaputio auto-putem između Würzburga i Aschaffenburga u Nemačkoj, novinar Alem Rovčanin iz Prijepolja, ostao je u čudu kada je pored glavne saobraćajnice ugledao kuću potpuno okrenutu naopačke. Deluje nestvarno, ali nisu u pitanju posledice nikakvog olujnog nevremena već su entuzijasti iz ove zemlje odlučili da naprave specifičnu turističku atrakaciju, i u tome su uspeli. Kuća okrenuta naopačke privlači veliku pažnju vozača i turista.

- Kad sam takvu kuću ugledao prvi put, ostao sam zatečen, ali kada sam prišao blizu uvideo sam da je u pitanju dobro osmišljen turistički kompleks. Da bi bilo potpuno autentično sve u toj kući je takođe postavljeno naopako. Od nameštaja, pa sve do automobila koji je takođe parkiran suprotno sili gravitacije na samom vrhu, kaže za RINU Alem. POGLEDAJ GALERIJU

 

Kuća ima dva sprata i dvorište, a u sklopu nje nalazi se i kafić u kom turisti mogu da naprave pauze i popiju piće. Takođe, u jedinstvenom ambijentu jer sve je - naopačke.

- Kao da ste ušli u neku drugu dimenziju, ne možete da se orjentišete u prostoru. Svakako jedno odlično iskustvo i svaka čast za ideju. Tvorci ovog kompleksa mislili su na svaki detalj, pa tako i automobil može da se upali i pušta dim, ali ipak ne može da se kreće, dodao je Alem.

Kako bi sve bilo autentično u kuću su postavljeni članovi imaginarne porodice Toppels koji u prostorijama takođe stoje naopako. Sudeći po zaintersovanosti posetilaca, ova kuća u Nemačkoj je prava turistička atrakcija.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RINA