Umrla porodilja (35) iz Aranđelovca! Beba rođena zdrava, u bolnici "čeka da dođu po nju"

04.03.2023 | 12:13

Autor: J.N.

Porodilji je u bolnici naglo pozlilo i hitno je prebačena za Beograd u Višegradsku pa na Urgentni centar

Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Javnost još nije savladala emocije zbog smrti trudnice iz Užica, koja je preminula u šestom mesecu trudnoće, nova stravična vest je odjeknula - porodilja (35) iz Aranđelovca preminula je osam dana nakon porođaja!

Rodila je zdravu devojčicu koja je još u bolnici i čeka da dođu po nju, pričaju rođaci koji su u šoku i ne veruju daje nema. 

Ovo joj je, kažu, bila druga trudnoća, iza sebe je ostavila ćerkicu (5) i supruga. Porodila se 19. februara, sve je bilo kako treba, ali onda su nastale komplikacije jer "lekari nisu izvadili posteljicu".

- Naglo joj je pozlilo i hitno je prebačena za Beograd u Višegradsku pa na Urgentni centar. Prvo što su rekli lekari bilo je "pobogu gde ste bili do sada s njom" i "zakasnili ste" - sa suzama u očima priča jedan rođak.

Kaže da su lekari u Beogradu konstatovali da je dobila sepsu i da su joj jetra i bubrezi joj stali.

- Otklonili su joj matericu i jajnike. Stavili su je u veštačku komu, ali nažalost spasa joj nije bilo. Preminula je 27. februara. Na zahtev beogradskih lekara rađena je obdukcija koja će pokazati zašto je došlo do ovakvog ishoda - kaže rođak.

Trudnica iz Užica preminula zbog sepse

Trudnicu, koja je preminula u Užicu, lečili su kao da ima upalu mokraćnih puteva. Ona se žalila na bolove, preneli su mediji, dobila je visoku temperaturu i na kraju umrla, prenosi izvor upućen u slučaj.

Po dolasku na prijemno odeljenje ginekologije, lekari su utvrdili da je plod mrtav.

Odmah su konsultovani internisti, anesteziolozi, hirurzi, transfuziolozi. Pacijenktinja je prebačena na intenzivnu negu gde se u njeno lečenje uključilo više dežurnih lekara. 

- Urađen je hitan carski rez, ali je krenulo obilno krvarenje. Dobila je 40 jedinica krvi i plazme. U pokušaju da joj spasu život, užički lekari su uradili odstranjivanje materice, ali nije bilo pomoći - preneli su mediji.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam