Divlji vepar prošetao kroz prijepoljsko selo i napravio karambol! Preplašeni meštani satima se borili sa divljom zveri

08.02.2023 | 12:29

Da drama bude veća, zver su napali psi lutalice, kaže za RINU Njegoš Stojadinović

Copyright RINA

Prava drama odigrala se u prijepoljskom selu Ratajska kada je divlja zver ušla u selo, a preplašeni meštani su pokušali da se spasu od nezvanog nepijatelja.

Divlji vepar upao je u nekoliko domaćinstava i pričinio materijalnu štetu, a koliko se životinja oslobodila pokazuje i činjenica da nije ustuknula ni pred ljudima.

- Šetao je nekoliko sati po našem kraju, od kuće do kuće, čak je išao i magistralom. Nikome nije svejedno kada vidi toliku grdosiju jer ne zna šta može da uradi. Da drama bude veća, tu zver su napali psi lutalice i saterali je u dvorište mog komšije. Vepar je jedva spasao živu glavu. Potom je iz straha razvalio kapiju i počeo da beži u nepoznatom pravcu - kaže za RINU Njegoš Stojadinović iz prijepoljskog sela Ratajska.

RINA
 

Međutim, ta agonija koja je trajala nekoliko sati, samo pukom srećom nije završila sa velikim posledicama. Nakon što je razvalio kapiju, vepar se uputio ka šumi i od tada mu se gubi svaki trag.

- Nije nam poznato šta je ovu zver nateralo da iz svog prirodnog staništa dođe u naseljeno mesto i luta između kuća. Lov na divlje svinje je zabranjen, pa lovci nisu delovali, ali na svu sreću sačuvani su svi životi i nije bilo većih problema - rekli su meštani.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RINA