24SEDAM ZRENJANIN Održan 2. Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin”

30.10.2022 | 07:12

Autor: 24sedam

Upravo je perspektivni bokser “Banata” Dario Tomić, odlukom stručnog žirija, proglašen za najboljeg učesnika Memorijala

Copyright opština zrenjanin

Uz učešće pedeset takmičara iz dvadesetak klubova iz naše zemlje i gostiju iz Češke Republike, u Zrenjaninu je juče održan 2. Memorijalni bokserski turnir “Zvonimir Zvonko Vujin”, posvećen bokserskom i sportskom velikanu našeg grada i zemlje. Nakon prošlogodišnje premijere i revijalnog karaktera, turnir je ove godine organizovan i kao treće redovno kolo bokserske Superlige Srbije, te je imao i takmičarsku težinu. 

Realizovan je uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, uz tehničku podršku Bokserskog saveza Srbije i Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Borbe su održane u kategorijama pionira, kadeta, omladinaca, juniora i seniora, a u ženskoj konkurenciji u kategorijama kadetkinja, omladinki, juniorki i seniorki, uz dva revijalna meča. Publika u zrenjaninskoj hali sportova “Zvonimir Zvonko Vujin” imala je tako priliku da vidi čak 25 kvalitetnih borbi, pozdravi gostujuće, ali i bodri domaće takmičare, iz dva zrenjaninska kluba - “Banata” i “Petrovgrada”.  

Upravo je perspektivni bokser “Banata” Dario Tomić, odlukom stručnog žirija, proglašen za najboljeg učesnika Memorijala, a pehar mu je dodelio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Nagrađeni su i najborbeniji par u muškoj i ženskoj konkurenciji - u muškoj Bojan Danilović (BK “Crvena Zvezda”) i Strahinja Mošorinski (BK “Petrovgrad”), kojima su pehare dodelili supruga Zvonka Vujina Klara Vujin i legendarni bokserski sudija Sreten Jabučanin, a u ženskoj konkurenciji Nada Krivačević (BK “Vitez”) i Anđelija Kovčić (BK “Crvena Zvezda”), kojima su priznanja dodelili generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić i sportski direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam