24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik održao radni sastanak povodom predstojećeg popisa stanovništva

11.08.2022 | 17:34

Autor: 24sedam

Kuzmić je upoznao gradonačelnika sa pripremama za sprovođenje obimnog posla popisa koji će početi 1. oktobra na teritoriji cele Srbije

Copyright Profimedia

Povodom predstojećeg popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas radni sastanak sa načelnikom područnog Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u Zrenjaninu Draganom Kuzmićem i načelnikom Gradske uprave Zrenjanin Milošem Korolijom. 

Kuzmić je upoznao gradonačelnika sa pripremama za sprovođenje obimnog posla popisa koji će početi 1. oktobra na teritoriji cele Srbije, a tokom današnjeg razgovora bilo je reči o aktivnostima koje su do sada urađene, kao i o problemima  organizacione prirode na području grada Zrenjanina.

- Do sada smo, prateći zadate rokove, izabrali instruktore, koje nazivam “grupovođama” i opisujem kao osobe srednjih godina koje će zapravo nadzirati rad popisivača, mlađih ljudi koji dobro komuniciraju i koji će ići od kuće do kuće - rekao je Kuzmić navodeći da je novina popisa to što će popisivači podatke prikupljati koristeći laptopove, za razliku od svih dosadašnjih kada su ogromne količine papira dopremane u opštine i gradove.

Kako je naveo, u toku je izbor popisivača, rang liste kandidata koji se pozivaju na testiranje sa najvišim brojem bodova po naseljenim mestima objavljene su na sajtu Grada i sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Testiranje će, kako je rekao biti realizovano kako bi se uvidelo da kandidati zaista poznaju rad na računarima i informatičku terminologiju što će doprineti da budu uspešni. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam