24SEDAM PANČEVO Otvoren poziv za strip rezidencije u 2023. godini

08.12.2022 | 09:28

Autor: 24sedam

Poziv je otvoren za četvoro umetnika iz Srbije, bez ograničenja po pitanju starosne dobi učesnika, kao ni umetničke discipline kojom se bave

Copyright KomunikArt, Pančevo

Agencija Komunikart iz Pančeva poziva vizuelne umetnike i strip autore iz Srbije da se prijave za rezidencijalne programe u okviru projekta “Remix Comix” koji će se održati u 2023. godini u Amsterdamu (maj), Pragu (jul), Ljubljani (oktobar) i Pančevu (oktobar).

Poziv je otvoren za četvoro umetnika iz Srbije, bez ograničenja po pitanju starosne dobi učesnika, kao ni umetničke discipline kojom se bave.

Organizator obezbeđuje smeštaj i honorar za učesnike rezidencije. Na svakoj od pojedinačnih rezidencija učestvovaće po jedan odabrani umetnik iz Srbije, pa je potrebno naznačiti za rezidenciju u kom gradu se prijavljujete.

“Remix Comix” je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa. Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima/cama. Krajnji cilj AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Na istom zadatku sarađivaće umetnici/e iz četiri države – Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada. Radni jezik rezidenata biće engleski.

Za prijavu na Poziv za rezidencijalni program “Remix Comix” potrebno je pravilno popuniti formular na engleskom jeziku i poslati ga uz uz dva grafička/foto priloga (u pdf-u) na adresu rezidencije@komunikart.rs u periodu od 8. decembra do 8. januara 2023. u ponoć po lokalnom vremenu.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam