24SEDAM STARA PAZOVA Počelo prijavljivanje osmaka za treći test završnog ispita

01.12.2022

09:10

0

Autor: 24sedam

Završni test na kraju osnovne škole se polaže rešavanjem tri testa iz: srpskog/maternjeg jezika, matematike i testa po izboru učenika

24SEDAM STARA PAZOVA Počelo prijavljivanje osmaka za treći test završnog ispita
Ilustracija - Copyright Pixabay

Školskim kalendarom već je precizirano da će osmaci u 2022/23. školskoj godini polagati malu maturu 21, 22. i 23. juna. Najkasnije do 30. decembra  svi učenici osmog razreda treba da se izjasne iz kog od pet ponuđenih predmeta, geografije, istorije, biologije, hemije ili  fizike, su izabrali da polažu treći test na nezaobilaznoj proveri znanja za kraj osnovnog obrazovanja. 

Završni test na kraju osnovne škole se polaže rešavanjem tri testa iz: srpskog/maternjeg jezika, matematike i testa po izboru učenika. Učenici mogu da se izjasne na dva načina: pisanim putem u školi ili elektronskim putem, na portalu Moja srednja škola.

Važno je napomenuti  da ukoliko se učenik nakon izjašnjenja predomisli, odnosno želi da promeni predmet koji će polagati na trećem testu, to će moći da učini u školi do 1. februara 2023. godine.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike