24SEDAM STARA PAZOVA Mlade odbojkašice Srbije vicešampionke Evrope, za reprezentaciju igrale i tri odbojkašice Jedinstva

18.07.2022

11:09

0

Autor: 24sedam

24SEDAM STARA PAZOVA Mlade odbojkašice Srbije vicešampionke Evrope, za reprezentaciju igrale i tri odbojkašice Jedinstva
Odbojka - Copyright Pixabay

Mlađa seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Italijanki 3:2 (17:25, 25:17, 15:25, 25:19, 15:11) u borbi za titulu šampiona Evrope, u uzrastu do 21 godine. Mlađe seniorke Srbije su prethodnih pet dana u Čerinjolu u Italiji učestvovale na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Marijane Boričić poražene su od Italije drugi put na prvenstvu Evrope. Ponovo je to bio meč „na jednu loptu“ i opet je pobedila Italija. Fantastičan je ovo rezultat mlađih seniorki Srbije, uz podatak da su njih 8, sa istim stručnim štabom, osvojile i bronzanu medalju na Mediteranskim igrama.

Za odbojkašku reprezentaciju Srbije na prvom Evropskom prvenstvu nastupile su i 3 odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove: Minja Osmajić, Isidora Kockarević i Branka Tica, a deo ekipe bio je i staropazovčanin Aleksandar Opačić, tim menadžer ovog sjajnog tima.Najefikasnija u selekciji Srbije u sinoćnom meču bila je Branka Tica sa 21 poenom, dok je Minja Osmajić zabeležila 18. Bronzane medalje su osvojile odbojkašice Turske, koje su u meču za treće mesto pobedile Poljsku sa 3:2.

Mlađe seniorke Srbije će iz Italije doputovati večeras u 22.10 časova letom iz Barija, prenosi RTV Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike