Danka na neverovatan način "spasava" dragačevske brakove: Vratila se iz Beograda u rodnu Guču i započela jedinstven biznis u Srbiji (FOTO)

21.08.2022 | 13:30

Hrana se priprema na isti način kao u domaćim kuhinjama, a cilj je da svi proizvodi budu iz dragačevskog kraja

Copyright RINA

Prateći svetske trendove i aktuelnu epidemiološku situaciju, Danka Mudrinić rešila je da se iz Beograda vrati u rodnu Guču

Uz pomoć porodice ponovo je otvorila kafanu svojih roditelja koja je i najstarija u ovoj varošici, ali je zajedno sa prijateljima odlučila da pokrene i novi posao, ona je odlučila da mirise i ukuse dragačevskog kraja spakuje u konzervu ali na potpuno nov i neobičan način.

Tradicionalno pripreljeno bez konzervansa, aditiva, elmugatora i pojačivača ukusa naš proizvod se štiti iskučivo sterilizacijom na visokoj temperaturi. Dragačevci si odlično prihvatili našu konzerviranu hranu. Kroz šalu kažu da sada uvek imaju spremljen ručak i da smo tako spasili mnoge brakove - rekla je za RINU Danka Mudrinić, povratnica iz prestonice.

RINA
 

 

Hrana se priprema na isti način kao u domaćim kuhinjama, a cilj je da svi proizvodi budu iz dragačevskog kraja. Meso kupuju od lokalnog mesara, a povrće od lokalnog meštana dragačevskog kraja", rekla je Danka.

RINA
 

 

Priprema je krajnje jednostavna, i dovljno je oko pet minuta da sve bude toplo i svervirano, osim pravih dmaćih masnih specijaliteta u Dankinim konzervama mogu s enaći veganska i posna jela.

- Ovo je hrana koju spremaju naše mame i bake tako da ovaj dragačevski kupus ništa se ne ralikuje od onog koji bi probali na Saboru trubača u Guči ili bilo gde drugde. Za samo sevriranje konzerve potrebno je nekih pet minuta, stavi se u hladnu vodu i kada proključa ohladi se i spremna za konzumiranje i to jelo će biti kao da ste ga skuvali u šerpi - izjavila je Jovana Stojanović, tehnolog.

RINA
 

 

Ipak, da bi se došlo do ovakvih rezultata, bilo je potrebno vreme, jer su ovi vredni i zanimljivi ljudi bili rešeni da kvalitet bude prioritet.

- Bilo je potrebno mnogo analiza i provera do toga koliko ga i kada treba kuvati na koliko stepeni. Imali smo problem, niko ovakav vid hrane ne sprema u Srbiji i regionu jer je sve prešlo u industrijsku proizvodnju i to je naša razlika. Svako naše pripremanje hrane kreće seckanjem luka, zapeče se povrće, ništa od aditiva ne koristimo - dodao je Predrag Jovanović.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/08/01/64c4e9adb45738d81958c172/uhd/64c4e9adb45738d81958c172.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c172",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1079403_th_1660981262.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RINA