24SEDAM NEGOTIN Održana 30. sednica Opštinskog veća

26.07.2022

10:24

0

Autor: 24sedam

Usvojen je predlog Odluke o usvajanju izveštaja o radu, godišnjeg izveštaja o poslovanju i redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja sa mišljenjem ovlašćenog revizora Javnog preduzeća za komunalne delatnosti Badnjevo

24SEDAM NEGOTIN Održana 30. sednica Opštinskog veća
NEG_9864 - Copyright Opština Negotin

Na 30. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatrano je dvadeset predloga odluka, rešenja i zaključaka iz domena rada veća.

Usvojen je predlog Odluke o usvajanju izveštaja o radu, godišnjeg izveštaja o poslovanju i redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja sa mišljenjem ovlašćenog revizora Javnog preduzeća za komunalne delatnosti Badnjevo. Danas su usvojeni predlozi odluka o usvajanju Plana energetske efikasnosti opštine Negotin za 2022.godinu kojim se detaljnije razrađuju mere energetske efikasnosti i aktivnosti u okviru sprovođenja Programa energetske efikasnosti. Plan sadrži radove na podizanju energetske efikasnosti više javnih objekata, regulaciju više podstanica kao i kontrolu sistema daljinskog grejanja. Većnici su utvrdili predloge odluka o usvajanju predloga koncesionog akta i  objavljivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za davanje koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog saobraćaja.

Utvrđen je i predlog Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva za rekonstrukciju sistema daljinskog grejanja uz ugovorenu isporuku toplotne energije iz obnovljivih izvora energije-drvne biomase i prirodnog gasa.  Projekat predviđa izgradnju kotlarnica i instaliranje kotlova na biomasu ukupnog kapaciteta dovoljnog da zadovolji veći deo potrebnog konzuma.  Kao dodatni kapaciteti za vršna opterećenja i funkciju rezervnih izvora grejanja koristiće se kotlovi na prirodni gas. Kotlovi na prirodni gas će do gasifikacije Negotina raditi na komprimovani prirodni gas (CNG). Kotlarnicama i svim kotlovima u kojima će se proizvoditi potrebna količina toplotne energije će upravljati privatni partner i isporučivati dogovorenu količinu toplotne energije JKP-u. Privatni partner prihvata sve tehničke i finansijske rizike projekta, te garantuje stabilnu proizvodnju toplotne energije za potrebe svih priključenih korisnika kroz ugovorni period od 30 godina. Predlog za unapređenje podrazumeva instalaciju kotlova na biomasu i na prirodni gas na ukupno dve lokacije, čime će se najveći deo proizvodnje toplotne energije centralizovati.

Na dnevnom redu današnje sednice Opštinskog veća bile su i predlozi odluka o davanju po tržišnim uslovima u zakup i na korišćenje stanova i zakupu stubova javnog osvetljenja u javnoj svojini opštine Negotin. Danas su razmatrani  i predlozi rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka i utvrđivanja ispunjenosti uslova za donošenje rešenja o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta, pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta javnim oglašavanjem, neposrednom pogodbom u realnom udelu na K.P. broj 3475/2 u K.O. Radujevac. Većnici su utvrdili i predloge rešenja o izmeni rešenja o imenovanju Stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika i obrazovanju Lokalnog saveta za bezbednost i Saveta za zdravlje opštine Negotin.

Na današnjoj sednci doneti su i zaključci o usvajanju šestomesečnog izveštaja o radu interresorne komisije za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu i odraslima i predloženim podrškama, izdvajanju dva miliona dinara Srpskoj pravoslvnoj crkvi za nastavak izgradnje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Miloševu, do 1,5 miliona dinara u cilju realizacije programskih aktivnosti saobraćajne policijske ispostave Negotin, 500.000 dinara za nabavku autoprikolice nosivosti 1000 kg, sajle za izvlačenje vozila dužine 25 metara, alpinističkog sistema i tripoda sa čekrkom, za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Negotin, izdvajanju 25.040 dinara Mihajlu Matoviću, učeniku Negotinske gimnazije za učešće na programu Istraživačke stanice Petnica, izdvajanju 357.500 dinara radi nabavke ortopedskog pomagala „Liftkar PTR 130“ za omogućavanje učenicima koji koriste invalidska kolica da uredno i u potpunosti pohađaju nastavu a po zahtevu Tehničke škole.  Danas je usvojen i Zaključak o izdvajanju 500.000 dinara Zdravstvenom centru Kladovo za potrebe rada konzilijuma u pogledu pružanja usluge radioterapije i hemioterapije a na inicijativu tri okruga Borskog, Zaječarskog i Braničevskog.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike