24SEDAM ZRENJANIN Promovisana Junior NBA liga Srbije - pet ekipa, iz pet škola, nadmeće se po uzoru na najjaču košarkašku ligu sveta

14.05.2022 | 13:23

Utakmice će se u zrenjaninskoj grupi Junior NBA lige igrati svake nedelje, po jedno kolo, odnosno po dve utakmice

Copyright Grad Zrenjanin

Utakmicama prvog kola Plave lige, Divizije “Jugoistok”, odigranim na otvorenom košarkaškom terenu OŠ “Dositej Obradović” u Zrenjaninu, promovisana je Junior NBA liga Srbije. U ovom takmičenju prvi put učestvuje i pet ekipa iz Zrenjanina, koje su, po ugledu na najveće svetsko košarkaško ligaško takmičenje, dobile imena po klubovima iz NBA lige i nastupaće u njihovim dresovima.

Grad Zrenjanin
 

 
Tako su se, u prvom kolu, sastale ekipe Majami Hit / OŠ “Dr Jovan Cvijić” i Šarlot Hornets / OŠ “2. oktobar” (rezultat 10:48), a potom i ekipe Vašington Vizards / OŠ “Žarko Zrenjanin i “Orlando Medžik / OŠ “Dositej Obradović“ (20:8). Slobodna je bila ekipa Atlanta Houks / OŠ “Petar Petrović Njegoš“, ali su se i njeni članovi pridružili ostalim i prisustvovali ovoj promociji. Bilo je među devojčicama i dečacima koji će učestvovati u ovom takmičenju i onih koji treniraju košarku, u svojoj školi ili nekom zrenjaninskom klubu, ali je cilj Junior NBA lige, pre svega, da deca uz druženje zavole košarku i sport uopšte, i steknu naviku bavljenja sportom. Dodatni motiv može im biti što će se nadmetati po uzoru na NBA ligu, u dresovima svojih idola, loptom i uz obeležja te lige. Samo u Zrenjaninu, košarku će na taj način igrati oko sedamdeset devojčica i dečaka.

Prigodnim rečima, prisutnima su se obratili i Junior NBA ligu u našem gradu promovisali Bojan Popović, komesar muških takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, Biljana Manić, direktorka OŠ “Dositej Obradović” i Dejan Dimitrijević, predsednik Okružnog košarkaškog saveza Zrenjanin, pod čijim se okriljem organizuje takmičenje u Zrenjaninu.

Grad Zrenjanin
 

Utakmice će se u zrenjaninskoj grupi Junior NBA lige igrati svake nedelje, po jedno kolo, odnosno po dve utakmice. Podsećamo, ovo košarkaško takmičenje organizuje se širom planete, a u preko 20 zemalja Evrope. U prethodne četiri sezone u našoj zemlji je učešće uzelo oko 2.000 dečaka i devojčica iz preko 50 osnovnih škola. U ovoj sezoni, po prvi put su se klubovima iz Beograda, Novog Sada i Niša pridružili i Zrenjaninci i Kragujevčani. Ukupno će tako nastupiti čak 60 škola - 30 beogradskih, po deset novosadskih i niških, po pet osnovnih škola iz Zrenjanina i Kragujevca, podeljenih u dve lige – Crvenu i Plavu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina koji je dodelio sredstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam