Kilometarska kolona vozila na prelazu Kotroman: "Čekamo preko sat vremena, ne znamo kada ćemo preći granicu"

30.04.2022

11:29

0

Očekivao sam da će gužvi biti sinoć, zato smo i krenuli danas, ali nas je sačekalo neprijatno iznenađenje - kaže vozač Miloš Tanasković

Kilometarska kolona vozila na prelazu Kotroman: "Čekamo preko sat vremena, ne znamo kada ćemo preći granicu"
granica - Copyright Profimedia

Kilometarske kolone vozila formirane su na graničnom prelazu Kotroman ka Bosni i Hercrgovini, a vozači koja su se uputili ka susednoj državi, više od jednog sata čekaju kako bi dobili pečat i prešli granicu.

- Očekivao sam da će gužvi biti sinoć, zato smo i krenuli danas, ali nas je sačekalo neprijatno iznenađenje. U koloni čekaju automobili, autobusi i kamioni. Nepregledna kolona je i ispred, ali i iza nas. Planirali smo da napravimo pauzu u Višegradu, međutim sada već nemamo vode u kolima, a ne zamo kada ćemo konačno preći - rekao je vozač Miloš Tanasković koji se odlučio da praznike provede u Sarajevu.

Pojačan intenzitet saobrćaja registrovan je i na magistralnom putu od Užica ka Zlatiboru, ali nema dužih zadržavanja.

- Ogromna je gužva, katastrofa je blaga reč. U koloni se krećemo 20-30 na sat, mislim da je krenula seoba Srba iz prestonice ka Zlatiboru, Crnoj Gori i Zlataru. Preživećemo i mi iz zapadne Srbije ove prvomajske praznike, pa ćemo se olakšano kretati od posla do kuće - naveo je Zoran, koji je poslom krenuo do Užica.

Na graničnim prelazima ka Crnoj Gori, Jabuci i Špiljani veće gužve zabeležene su na izlazu iz Crne Gore, nego na ulazu u ovo državu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike