Veliki požar kod Kikinde ugašen posle 5 sati! Izgorela površina od 40 hektara - vatra pretila da ugrozi kuće!

22.03.2022

21:49

0

Da vatrogasne ekipe nisu reagovale na vreme, možda bi požar stigao i do prvih kuća u ovom naselju

Veliki požar kod Kikinde ugašen posle 5 sati! Izgorela površina od 40 hektara - vatra pretila da ugrozi kuće!
Tan2022-2-15_2235827_0 - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Veliki požar koji je izbio danas popodne pored puta od Kikinde do Nakova, ugašen je tek posle skoro pet sati. 

Izgorela je površina od oko 40 hektara, ali nije nastala velika materijalna šteta jer su goreli trska, suvo rastinje i bačeni otpad.

Vatra je izbila popodne, oko 16 sati i 40 minuta i ugasili su je profesionalni vatrogasci Odeljenja za vanredne situacije. Na terenu je bilo devet vatrogasaca, sa četiri vozila. U pomoć su im pristigle i kolege iz NIS-a sa jednim vozilom.

Pored puta i biciklističe staze za Nakovo, gorelo je i sa leve i sa desne strane, pa čak i prema naselju Železnički novi red. Da vatrogasne ekipe nisu reagovale na vreme, možda bi požar stigao i do prvih kuća u ovom naselju.

Iako je vatra zahvatila veliku površinu, nije prouzrokovana velika materijalna šteta, ali su ovakvi požari, nastali uglavnom nepažnjom ili namernim paljenjem suvog rastinja, veliki finansijski trošak zbog angažovanja velikog broja vatrogasaca i vozila.

Ovakva situacija ponavlja se svake godine u ovo vreme, a vatra na otvorenom pali se iako je pre nedelju dana Odeljenje za vanredne situacije upozorilo građane da sprovodi pojačanu kontrolu zabrane spaljivanja ostataka strnih useva i smeća na otvorenom prostoru. Građani su upozoreni i i na moguće sankcije i visoke kazne, ali čak ni to ne pomaže, jer se počinioci teško otkrivaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike