24SEDAM UŽICE Delegacija Grada u poseti opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji

03.06.2021

08:18

0

Autor: 24sedam

Tom prilikom posetili su i Osnovnu školu “Stana Bačanin” u Lešku i deci uručili prigodne poklone

24SEDAM UŽICE Delegacija Grada u poseti opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji
Užice Kosovo - Copyright Grad Užice

Delegacija Grada Užica sa delegacijama još 16 opština iz Srbije i narodnim poslanicama Skupštine Srbije u poseti je opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom posetili su i Osnovnu školu “Stana Bačanin” u Lešku i deci uručili prigodne poklone.

Njih je srdačno dočekao predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima.

On je izrazio ogromnu zahvalnost svim opštinama na vrednoj donaciji, koja je uručena deci iz Leška. Po njegovim rečima ovo je samo jedna u nizu pomoći koja stiže iz opština u Centralnoj Srbiji i Vojvodini, što je pokazatelj da građani opštine Leposavić, ali i srpski narod na Kosovu i Metohiji nije zaboravljen.

Grad Užice
 

U ime Grada Užica donaciju je uručio zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović.

- Svesni smo kako žive srpska deca na Kosovu i Metohiji, i ono što smo danas doneli pored ovih skromnih poklona jeste poruka njihovih vršnjaka i svih građana iz Užica i cele Srbije da nisu sami i da će tako biti i u budućnosti. Danas smo ovde i da se zahvalimo našoj braći i sestrama zato što ovde ostaju i opstaju, čuvajući naše zajedničko ognjište - istakao je Stojadinović.

Poseta srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji postala je tradicija, a pored donacija Grad Užice izdvaja i sredstva za rad narodnih kuhinja. U ovoj godini za tu namenu izdvojeno je 320 hiljada dinara.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike