24SEDAM UŽICE Održan prvi sastanak sa privrednicima

18.05.2021

09:41

0

Autor: 24sedam

Sastanku su prisustvovali i članovi Gradskog veća, predstavnici Regionalne provredne komore Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i direktor ogranka Elektrodistribucija Užice Dejan Filipović

24SEDAM UŽICE Održan prvi sastanak sa privrednicima
Užice privrednici1 - Copyright Grad Užice

Na inicijativu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević danas je održan prvi radni sastanak sa užičkim privrednicima.

Sastanku su prisustvovali i članovi Gradskog veća, predstavnici Regionalne provredne komore Užice, Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i direktor ogranka Elektrodistribucija Užice Dejan Filipović.

Otvoren je niz tema a najviše reči bilo je o problemima sa kojima se suočavaju privrednici, naročito u periodu koji je obeležio kovid 19. Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević ovo je tek prvi u nizu sastanaka koji će u narednom periodu postati redovna praksa.

- Svesni smo činjenice da bez privrednika ne možemo, da su oni veoma važni i bitni za razvoj našeg grada, za budžet koji se puni upravo zahvaljujući njima. Bitno nam je da saradnju koja je postojala izmđu Grada i privrednika proteklih godina nastavimo i da ona bude obostrana. Privrednici će imati podršku u svakom trenutku vezano za sve njihove tekuće probleme i probleme koji se prepliću sa onim mogućnostima u kojima Grad može da izađe u susret. Održan je jedan veoma konstruktivan radni sastanak gde smo se istovremeno upoznali sa svim problemima privrednika - rekla je gradonačelnica.

Grad Užice
 

Posebno raduje, kako je istakla gradonačelnica, prisustvo direktor ogranka Elektrodistribucija Užice, a zbog problema sa kojima se suočavaju privrednici na području Gradske opštine Sevojno i Mesne zajednice Bela Zemlja:

- Bila je ovo prilika i da privrednike pozovemo da u narednom periodu uzmu aktivno učešće u Planu razvoja grada,a oni su se složili da daju svoje primedbe i sugestije. Svoju društvenu i humanu odgovornost privrednici su pokazali u prethodnih godinu dana i svi mi im dugujemo ogromnu zahvalnost.

Po rečima Slobodana Kuzmanovića, člana Gradskog veća za privredu Grad će učiniti sve što je potrebno    privrednicima obezbedi infrstrukturu i komunalno opremanje, ali i biti posrednik u rešavanju još jednog velikog problema nedostatka adekvatnog kadra.

Prisutni privrednici su izrazili zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog sastanka i izrazili nadu da će i u narednom periodu imati priliku da u razgovoru sa predstavnicima Grada dođu do najboljih rešenja za probleme koje imaju, ali i da su spremni da kao i do sada pruže podršku gde za tim bude postojala potreba.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike