Zvuči neobično, ali je tako: Davidovac je "samo" bolestan

18.03.2021

13:42

0

Autor: D. B.

Univerzalac crveno-belih nije zaražen koronavirusom

Zvuči neobično, ali je tako: Davidovac je "samo" bolestan
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde učiniće sve što je do njih da bi posle pobeda nad Himkijem, Partizanom i Cibonom, sutra u Atini nastavili niz trijumfa. Na meču protiv Panatinikosa, trener Dejan Radonjić neće imati na raspolaganju Dejana Davidovca, ali i tu postoji dobra vest, koliko god da to čudno zvuči.

Naime, univerzalac crveno-belih ne putuje na megdan “zelenima”, ali, iako je bilo zabrinusti, ustanovljeno je nije oboleo od koronavirusa.

Davidovac je bolestan. Dobra vest je da nije korona. On ne putuje sa nama, a svi ostali idu za Atinu – odmah je otkrio važnu vest Radonjić.

Odmah posle duela u 30. kolu Evrolige crveno-beli će krenuti put Podgorice gde ih u nedelju očekuje derbi ABA lige protiv Budućnosti.

Idemo u Atinu da odigramo najbolje što možemo, da budemo konkurentni protiv tima koji je u dobroj formi, odigrali su dobar meč protiv Makabija, i u domaćem protiv prvenstvu su bili superiorni. Dobili su veliko pojačanje u Hezonji, novi trener Odet Kataš je tu i to su krupne promene u odnosu na tim sa kojim smo igrali prvu utakmicu u Beogradu – analizirao je rivala Radonjić.

Šef struke crveno-belih se osvrnuo i na težak raspored i pakleni tempo u kome se njegovi igrači nalaze.

Raspored je takav kakav jeste. Imamo 12 mečeva u martu, ali stvari gledamo drugačije. Od danas do poslednje utakmice u ligaškom delu ABA lige, a to je 19. april, čeka nas 12 utakmica. Svesni smo da je ritam izuzetno naporan. U sedam dana igramo četiri utakmice koje su intenzivne i bitne. To iziskuje mnogo napora. Uspeli smo da budemo dosta dobri u poslednjim utakmicama, a ono što nas uvodi u razmišljanje je situacija oko povreda, bolesti… Jednostavno, već sam o tome pričao, predugo to traje. Idemo u Atinu, tome smo okrenuti i o tome razmišljamo sada – rekao je trener cvreno-belih.

Ovo će biti 14. duel dva kluba, a trenutni skor je 7-6 za ekipu Panatinaikosa. U poslednjem duelu koji je odigran u Beogradu u prvom delu sezone bilo je 74:71 za crveno-bele.

Pročitajte još

Jedan od igrača koji jako dobro poznaju PAO je centar crveno-belih Ognjen Kuzmić, koji je tokom karijere i igrao za PAO.

Nema mnogo priče. Imaju odlične igrače, dobra su ekipa, tu smo da damo sve od sebe i da se borimo. Njima ta utakmica u petak dosta znači, tim koji je popunjen na svim pozicijama. Doveli su i neke nove igrače u međuvremenu, novi je i trener Kataš. Naše je da odigramo što bolje i da damo sve od sebe – rekao je Kuzmić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike