Zvezdi sudi Portugalac koga se Gavrić dobro seća (video)

27.10.2020

12:17

0

Određen glavni aribitar za drugi meč crveno-belih u Ligi Evrope

Zvezdi sudi Portugalac koga se Gavrić dobro seća (video)
Copyright Profimedia

Glavni arbitar meča 2. kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Slovana iz Libereca biće Portugalac Favio Verisimo.

Reč je o arbitru koji je internacionalac od 2015. godine, a koji do sada nije imao mnogo kontakta sa klubovima ili reprezentacijama iz naše zemlje.

Dobro ga se seća sadašnji adut Dejana Stankovića Željko Gavrić koji je bio član reprezentacije Srbije do 17 godina tokom kvalifikacija za EP 2017. godine. Krilo crveno-belih je bio strelac u pobedi „orlića“ nad nacionalnim timom Makedonije (3:1).

Portugalac je bio i glavni arbitar meča mladih reprezentacija Slovenije i Srbije u kvalifikacijama za EP 2017. godine. Te 2015. godine Slovenci su savldali Srbiju sa 2:0, uprkos činjenice da su tada za  nacionalni tim pod komandom Tomislava Sivića igrali i sadašnji A reprezentativci kao što su Sergej Milinković Savić, Marko Grujić, Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Luka Jović…

Rondić za 24sedam: Stanković je legenda, Zvezda je dobra, ali Slovan ima šanse na “Marakani”

U Beogradu je sudio i 2016. godine kada je Čukarički u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope savladao Ordabasi sa 3:0.

Tokom ove sezone Portugalac je sudio na pet mečeva. U kvalifikacijama za Ligu Evrope bila mu je poverena utakmica između Rige i Seltika (0:1), bio je akter i meča Lige nacija između Velsa i Bugarske (1:0), dok je u šampionatu Portualije ove godine bio zadužen za deljenje pravde na utakmicama Pakoš Fereira – Sporting Lisabon (0:2) i Vitorija Gimaraeš – Braga (0:1).

Upravo je na ovom meču imao i najviše posla pošto je izbila tuča posle jednog pogibenog starta.

Ovaj sudija iz Leirije uspešno se izborio sa koronavirusom. Letos je trebalo da sudi meč između Famalikaa i Brage kada su je saopšteno da je pozitivan na kovid 19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike