Zvezdan Terzić na Prva TV: Povratak Zvezde među 50 najboljih klubova izučavaće se na fakultetima

31.05.2021

08:28

0

Direktor Crvene zvezde veruje da će se njegovo delo naći u knjigama

Zvezdan Terzić na Prva TV: Povratak Zvezde među 50 najboljih klubova izučavaće se na fakultetima
Copyright MN Press

Gostujući u jutarnjem programu na Prva TV Zvezdan Terzić je rekao da je njegov klub napredovao toliko u svakom pogledu, igračkom, organizacionom, finansijskom, da je nemoguće večitom rivalu Partizanu da ga dostigne u dogledno vreme.

– Mislim da smo zaslužili Kup, iako nisam bio zadovoljan kako smo odigrali finale. Imali smo i napornu sezonu i pritisak su učinili svoje da utakmica i igra ne budu previše lepi za oko, ali znate kako… Na kraju se piše samo rezultat, a ja mislim da smo mi i po igri zaslužili da osvojimo oba trofeja – rekao je Terzić.

Prvi operativac Zvezde rekao je da Gobeljiću i Kangi sledi kazna i da im je to odmah posle utakmice predočio u telefonskom razgovoru:

– To su nebitne stzvari, ali mi kao odgovoran klub moramo reagovati. Posle utakmce sam pozvao i Gobeljića i Kangu i saopštio im da će biti kažnjeni. Oni moraju biti svesni dresa kojeg nose, da moraju biti primer mladim naraštajima i kakvu poruku šalju svojim ponašanjem. Njihovo ponašanje bilo je neprimereno i oni će biti kažnjeni u skladu sa klupskim pravilnikom.

Terzić veruje da će se povratak Zvezde u vrh evropskog fudbala izučavati u budućnosti na fakultetima, jer se taj poduhvat može nazvati pravim organizacionim podvigom.

– Poslednjih sedam godina što smo uspeli da uradimo, mislim da će završiti u udžbenicima na fakultetima i da će se izučavati kako smo uspeli da od jednog leša napravimo danas zvanično 42. klub u Evropi. Voleo bih da vidim kompaniju iz Srbije koja je u svojoj branši danas 42. na kontinentu. Prvi put posle 25 godina mi smo među 50. najboljih klubova. Mi smo se izdigli iznad naše svakodnevnice i postali smo ponos Srbije.

Partizan, za Terzića, više nije ozbiljan konkurent.

– Kao sportista moram da poštujem Partizan, međutim, mi smo im odmakli i ne vidim kako mogu da nam budu konkurenti.Ja bih voleo da Partizan bude jači i bolji, ali mi imamo svoje ciljeve, mi smo organizaciono i igrački odmakli previše i taj trend će se samo nastaviti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike