Zvezda kao Feniks, jača od svih nedaća! Srpski i regionalni šampion osvojio turnir u Minhenu

12.09.2021

18:04 >> 18:54

0

Autor: Adam Štulić

Sjanom četvrtom deonicom crveno-beli srušili Bajern

Zvezda kao Feniks, jača od svih nedaća! Srpski i regionalni šampion osvojio turnir u Minhenu
Copyright Promo/KK Crvena zvezda

Iako se radi o pripremnom turniru, iako je u pitanju prijateljska utakmica, košarkaši Crvene zvezde napravili su pravu senzaciju i u finalu turnira u Minhenu savladali Bajern – 70:68.

Bavarci su većim delom meča bili u dvocifrenom plusu, sredinom četvrte deonice imali su i 15 poena viška, ali su crveno-beli maestralnom igrom u poslednjih deset minuta (30:16) uspeli da dođu do velikog trijumfa, košem Luke Mitrovića uz zvuk sirene.

Veliko srce pokazali su izabranici Dejana Radonjića u „Audi domu“. Bez četvorice igrača (ranije povređenima Dobriću i Simonoviću, pridružili se Davidovac i Vajt), sa samo 10 košarkaša u rotaciji, nekoliko puta su se protiv Bajerna vraćali iz dvocifrenog minusa i na kraju stigli do, posle svega viđenog, spektakularne pobede.

Posle izjednačene prve deonice, Bajern je do prve osetnije prednosti stigao sredinom drugog kvartala. Dugo je Zvezda bila bez koša (više od pet minuta, prve poene iz igre postigla posle više od sedam minuta), Trinkijerijevi puleni su došli do 14 poena viška, koliko su imali u još dva navrata tokom treće deonice, ali nijednom nisu uspeli da prelome borbene crveno-bele.

Dugo se Zvezda tražila u šutu sa distance. Samo jedna ubačena trojka u prvih 20 minuta bila je jedna od razloga dvocifrenog zaostatka, ali je dalekometna paljba proradila u najboljem mogućem trenutku.

Već sredinom treće deonice srpski i regionalni šampion je stegao odbranu, i značajno otežavao Bavarcima prilazak košu, a kada na to nadovezalo nekoliko ubačenih šuteva sa distance, rezultat je odmah bio vidljiv.

Zvezdu je ka preokretu povukao Nejt Volters. Sa pet vezanih poena vratio je crveno-bele iz minus 15 i ulio dodatno samopouzdanje saigračima, koje je sa dve vezane trojke Lazić primakao na samo dva poena zaostatka u 36. minutu 59:57.

Vremena je bilo dovoljno za preokret, Šiško je sa pet vezanih poena samo na kratko zaustavio nalet Zvezde, koju je 63 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, sa dva ubačena bacanja, na prag trijumfa doveo Nikola Ivanović.

U super neizvesnoj završnici, Hilijard i Rubit su doveli meč nadomak dodatnih pet minuta, ali je Radonjićev tajm aut četiri sekunde pre kraja urodio plodom, pošto je pobedničke poene, bukvalno uz zvuk sirene, postigao Luka Mitrović.

KK Crvena zvezda: Lazarević 9, Volters 9,Uskoković, Mitrović 12+9 sk, Kalinić 14, Lazić 6, Holins 8, ivanović 7, Kuzmić 2, Cirbes 3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike