Zlatno srce ima naš Sergej: Ovo je priča, iz koronom paralisane Italije, koja će vas naježiti od glave do pete

31.07.2021

15:50 >> 15:43

0

Autor: Adam Štulić

Susret sa idolom, koji će mladi radiolog pamtiti do kraja života

Zlatno srce ima naš Sergej: Ovo je priča, iz koronom paralisane Italije, koja će vas naježiti od glave do pete
Copyright Sergej Milinković Savić foto: Profimedia/Federico Proietti / DPPI

Da je Sergej Milinković Savić odličan fudbaler već dugo vremena poznato je svima, ali iz Italije stiže prelepa priča koja potvrđuje da srpski reprezentativac ima i ogromno, zlatno, srce. Čisto, iskreno, šampionsko…

Priča počinje u trenutku najvećeg udara virusa korona na Italiju, a svoj prelepi kraj dobila je nešto više od godinu dana kasnije.

April je mesec, 2020. godine. Italija je u blokadi, broj žrtava iz sata i sat nekontrolisano raste, a najveći heroji se u medicinskim ustanovama bore lavovski da sačuvaju svaki život.

Drugi junak ove priče zove se Marko. Mladi radiolog koji radi u Lombardiji. Jednog dana društvene mreže je preplavila njegova slika u skafanderu i na leđima, rukom ispisano, Sergej i broj 21.

– Napisao sam ime jednog od svojih omiljenih igrača, koji igra u timu čiji sam ljubitelj – priča Marko.

Ova slika brzo je završila na društvenim mrežama, širila se neverovatnom brzinom na stranicama posvećenim rimskom velikanu, i ubrzo je stigla na svoje odredište.

Sergej 26. aprila prošle godine objavljuje Markovu fotografiju na svom Instagram profilu, definišući velikog fana i njegove kolege kao prave šampione.

– Bio je toliko impresioniran da mi je poslao dres u kojem igra, uz video snimak zahvalnosti – oduševljen je bio mladi radiolog.

Ipak, ova priča nije mogla da se završi na virtuelnom druženju. Godinu dana kasnije, Markov san postaje stvarnost. Dvanaestog dana jula ove godine iz Lacija stiže zvaničan poziv Marku da dođe na upoznavanje sa svojim idolom.

– Kada sam ga video, sledećeg dana u trening kampu, nisam mogao da verujem. Vreme je bukvalno letelo. Bilo je to fantastičnih deset minuta, razgovarali smo spontano i jednostavno. Naravno, dres je potpisan, uz puno fotografija, zagrljaja i međusobnih reči poštovanja. Bilo je divno – isrpičao je Marko i otkrio da je dres uramio kao jednu od najboljih uspomena u životu.

Pročitajte još

– Želim svim fanovima da dožive ista osećanja kao ja, pre, tokom i posle sastanka s mojim idolom. To su jedinstvene emocije, koje ne možete objasniti – dodao je Marko.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike