Žilavi Majami: Neverovatni Džimi Batler presudio Lejkersima

05.10.2020

05:52 >> 08:01

0

Autor: Milan Nastić

Hit pobedio 115:104 i smanjili u finalnoj seriji na 2:1

Žilavi Majami: Neverovatni Džimi Batler presudio Lejkersima
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Košarkaši Majamija ostvarili su prvu pobedu u finalnoj seriji NBA. “Hit” je predvođen Džimijem Batlerom trijumfovao sa 115:104 (26:23, 32:31, 27:26, 30:24) i tako smanjili na 2:1.

Iako je Majami bio lišen dvojice najboljih igrača Gorana Dragića i Bema Adebaja, izabranci Erika Spolstera odigrali su hrabar meč, u kome je Džimi Batlerom,pokazao da je ne igrač, već igračina.

Bek Majamija prosto je bio je nezdraživ u sinoćnjem meču, ubacio je neverovatnih 40 poena, imao 11 skokova i 13 asistencija i bio je nerešiva enigma  za košarkaše Lejkersa.

Njemu je ovo privi put da je ostvario tripl-dabl u plej ofu u karijeri.

Što se tiče same utakmice, Majami je tokom čitavog meča diktirao igru, Lebron Džejms i drugovi nisu imali svoje veče.

Odlično su krenuli meč, ofanzivno na terenu, i već posle 10 minuta naterali igrače Lejkersa da izgube čak 10 lopti.

U nastavku igre, Hitisi su održavali prednost, sve do početka poslednje deonice kada je ekipa iz Kalifornije prešla u vođstvo, ali to nije dugo trajalo, Majami zahvaljući odličnoj šuterskoj večeri, vraća prednost na svoju stranu koju ne ispuštaju do kraja meča.

Pored Batlera, odlični u pobedi Majamija bili su još Keli Olinik sa 17, koliko je imao i Tajler Hiro. Robinson je ubacio 13 poena, dok je Krauder stigao do brojke 12.

Na drugoj strani, Lebron Džejms ubedljivo najbolji sa 25 poena i 8 skokova, ali i 8 izgubljenih lopti. Markif Moris i Kajl Kuzma su pogodili veliki broj otvorenih šuteva i meč završili sa po 19 poena, dok je Entoni Dejvis imao 15 i bio jedan od najlošijih u Lejkersima.

Treba istaći da je Lebron sa 1.840 srušio rekord Džona Stoktona na večnoj listi najboljih asistenata, koji je imao 1839. Sada je ispred njega samo legendrarni Medžeik Džonoson 2.346 dodavanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike