"Zapad nema poštovanje prema Novaku, ali ništa im ne vredi, najbolji je i biće najbolji sve dok igra tenis"

29.03.2021

19:08 >> 21:58

0

Autor: Adam Štulić

Otac prvog tenisera sveta uveren da će Nole postati rekorder po broju osvojenih grend slem titula

"Zapad nema poštovanje prema Novaku, ali ništa im ne vredi, najbolji je i biće najbolji sve dok igra tenis"
Copyright MN Press

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nendostaju tri grend slem trofeja, kako bi u tom segmentu postao najbolji svih vremena. Teoretski, srpski as bi to mogao da ostvari u tekućoj sezoni, a njegov otac Srđan uveren je da Noletu ni to priznanje neće izmaći.

Ja bih želeo iz sve snage da se to dogodi. Siguran sam da hoće, ali ako se ne dogodi u ovoj, u sledećoj godini hoće sigruno. On će i u tim statističkim partametrima biti najbolji kao što je u mnogim do sada – kazao je Srđan Đoković gostujući na TV B92.

Srđan se još jednom osvrnuo na tretman koji prvi reket planete ima u zapadnom svetu.

Ništa im ne vredi, uspeh u tom sportu se preselio na istok. Rusi, Kinezi, Južnoafrikanci, svi su neuporedivo bolji od njih. Takav je period sada i verovatno će se nekada neko iz zapadne Evrope da se pojavi kod njih, ali neće nam pasti na pamet da omalovažavamo nekoga, kao što oni omalovažavaju Novaka. Zašto to rade, ne znam. Novak nikada nije u poslednjih 15 godina izgubio meč, a da nije čestitao nekome kad je bolji. Verovatno će Novaku dati u 45 godini trofej za fer plej kad završi karijeru. Federer ima 15 a Novak nijednu – kazao je Srđan Đoković, dodatakvši se prošlogodišnje diskvalifikacije za Ju-Es opena.

Bio je u strahovitoj formi, lagano bi bio njegov turnir da nisu radili to što su radili. Ne podržavam to, jeste žena bila udarena, ali dešavalo se i ranije pa niko nije diskvalifikovan. Ne da nemaju poštovanje prema njemu, iako je prvi u svetu, ali ništa im ne vredi najbolji je i biće najbolji sve dok igra tenis.

O ATP turniru, koji se vraća u Beograd, Srđan je rekao da će biti veoma jak.

Naravno da će Novak igrati, jer to je porodični turnri, logično je da igra u svom gradu, svojoj zemlji. Dolaze jaki igrači Tim, Zverev, Monfis, ali nisam siguran skroz, jer se ne bavim time – istakao je Srđan, podsetivši da su Britanci Novaku nudili pasoš.

Mi živimo u Srbiji, među svojim narodom. Mi smo Srbi i srpskog roda i tako će ostati dok ijedan Đoković postoji na svetu. Tako se i on ponaša. Nema nas puno, ali smo dobro raspoređeni. Imamo mnogo neprijatelja ali imamo i prijatelja.

Kome smeta jaka Srbija, koja ne priznaje lažnu državu Kosovo?

Tom zapadnom svetu smeta. Zamislite da uzmemo deo Britanije, ili deo Italije Italijanima, Francuzima. Ili deo Izraela Izraelcima. Pogledajte kako se oni ponašaju vekovima. Oteli su im zemlju ali nisu nikada priznali to. Kosovo je naša duša, tamo imamo preko 2000 crkava. Oteli su nam to protivpravno, bez odluke UN mi to nećemo priznati dok ijedan živ Srbin postoji na planeti neće se priznato. Lepo je rekao Patrijarh “Referendum je bio 1389. godine” – rekao je Srđan Đoković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike