Vučić čestitao zlatnim devojkama: Hvala što ste šampionski trofej donele na Vidovdan

29.06.2021

18:08 >> 05:07

0

Autor: Adam Štulić

Celu Srbiju ste obradovali, ponosni smo na vas

Vučić čestitao zlatnim devojkama: Hvala što ste šampionski trofej donele na Vidovdan
Copyright FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je u Beogradu prijem za prvakinje Evrope u košarci, zlatne reprezentativke Srbije.

– Celu Srbiju ste obradovali, ponosni smo na vas – kazao je Vučić podsetivši da je ovo drugi put da su osvojile zlato na EP.

– Svi su bili mnogo srećni. Nismo verovali kada ste Italiju pobedile, pa Španiju, te tešku Belgiju, i u finalu Francusku. Marina, nadigrala si francuskog trenera. Mnogo hvala na svemu što ste uradile za naš narod i što ste za Vidovdan donele trofej – rekao je Vučić, dodavši da se svi nadaju još jednoj medalji na predstojećim Olimpijskim igrama.

Što se države tiče, ukazao je, ona će uraditi svoj posao, to jest obezbediti potreban novac.

– Pobeđujte što je moguće više, donesite radosti našem narodu. Za vas je navijala Srbija, Republika Srpska i naš narod svuda u regionu. Želimo da budete uspešne, da uvek pobeđujete – naglasio je Vučić.

Predsednik je čestitao i Košarkaškom savezu Srbije (KSS), a posebno selektorki Marini Maljković.

– Marini posebno čestitam, jer si uspela da zadržiš hladnokrvnost i da svi mislimo da uvek imaš nekog keca kojeg možeš iz rukava da izvučeš, a što si i činila. Nadamo se medalji, a kako to samo vi znate. Svi će da idu sada najsnažnije protiv vas – poručio im je Vučić.

Poželeo je košarkašicama još mnogo uspeha u budućnosti.
Prijemu zlatnih košarkašica u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik OKS Božidar Maljković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku KSS Ana Joković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike