Vilfrid Zaha više neće klečati pred mečeve Kristal Palasa: Ponižavajući gest i ništa ne donosi

13.03.2021

16:48 >> 16:58

0

Najbolji fudbaler londonskog kluba smatra da postoje bolji načini da se pokažu problemi u borbi sa rasizmom

Vilfrid Zaha više neće klečati pred mečeve Kristal Palasa: Ponižavajući gest i ništa ne donosi
Copyright Profimedia

Saigrač Luke Milivojevića u Kristal Palasu Vilfrid Zaha odbio je da klekne pred početak utakmice sa VBA, što je postao običaj od pojave pokreta “Black Lives Matter”, koji je započeo borbu protiv rasizma.

Zaha je ovu mogućnost najavio pre tri nedelje, ocenivši gest klečanjem ponižavajućim, ali je posle povrede i skoro mesec dana oporavka tek sada dobio priliku da zaigra od prvog minuta. Danas je i pokazao da je bio ozbiljan u najavi da više neće klečati pred utakmice Premijer lige.

Odrastao sam sa svojim roditeljima koji su me naučili da budem ponosan što sam crnac, bez obzira na sve, i mislim da bismo trebali držati glavu gore. Pokušavamo da pokažemo da smo jednaki, ali u stvarnosti se izolujemo ovim gestovima koji ne deluju. Po mom mišljenju to više nije dovoljno – rekao je Zaha.

Reprezentativac Obale Slonovače pozvao je kolege u Premijer ligi da se ugledaju na Markusa Rašforda iz Mančester junajteda koji vodi akciju za prikupljanje hrane siromašnim stanovnicima Engleske, koji su najviše pogođeni trenutnom krizom zbog pandemije.

Pročitajte još

Takođe, igrači igrači Brentforda, koji se ove sezone bore za Premijer ligu, najavili su nameru da prestanu sa klečanjem pre mečeva.

Kristal Palas je ostvario važnu pobedu rezultatom 1:0 (1:0), a jedini gol na meču bio je delo Milojevića u 37. minutu iz penala. Bane Ivanović nije bio predviđen da nastupi na ovom meču, jer ga nije bilo u protokolu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike