KRAJ: Ima Zvezda za čime da žali, Milan se provukao protiv srpskog prvaka (VIDEO)

25.02.2021

18:25 >> 22:23

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli hrabrom igrom parirali favorizovanom rivalu i ostali neporaženi

KRAJ: Ima Zvezda za čime da žali, Milan se provukao protiv srpskog prvaka (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Imaće za čime da žale u Ljutice Bogdana posle revanš meča šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana.

Favorizovani “rosoneri” su se provukli u dvomeču protiv srpskog prvaka koji je sjajnim izdanjem na “San Siru” još jednom uspeo da ostane neporažen protiv milanskog velikana (1:1), koji je prošao dalje zahvaljući golu više u gostima.

Pročitajte još

Uskoro opširnije…

90+3′ – KRAJ

Utakmica je završena, uz neverovatnu odluku Mazana. Zvezda se izborila za korner, ali španski arbitar nije dopustio da se on izvede. Milan je preživeo srpskog prvaka i ide dalje sa dva nerešena rezultata, zahvaljujući golu više u gostima.

90′ – NADOKNADA

Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

82′ – KATAI

Velika prilika za Crvenu zvezdu. Pavkov je bio najviši u skoku, uposlio je glavom Kataija koji je usamljen ušao u kazneni prostor po levoj strani. Šutirao je po zemlji u bliži ugao sa sedam, osam metara, ali je pogodio spoljni deo mreže. Minut kasnije Nikolić je zamenio Ivanića.

74′ – PONIŠTEN GOL MILANU

Zatresla se mreža Milana Borjana posle udarca Salemakersa, ali je na sreću crveno-belih asistent Zlatan Ibrahimović bio u ofsajdu. Prethodno je Pavkov zamenio Falćinelija.

Profimedia

70′ – ZVEZDA OSTAJE SA IGRAČEM MANJE

Kakva glupost Marka Gobeljića. na centru je napravio faul i dobio drugi žuti karton.

68′ – DOMNARUMA SAČUVAO MILAN (VIDEO)

Veliku priliku su imali crveno-beli posle slobodnog udarca sa leve strane. Degenek je na drugoj stativi vratio loptu u peterac gde je Sanogo u padu šutirao nogom. Donaruma je na gol liniji odbranio šut, a Gobeljić je u nastavku akcije šutirao pored gola. Odmah potom, na terenu su se naši Aleksandar Katai i Filipo Falko, umesto Kange i Bena.

66′ – PIOLI UBACIO GLAVNE ADUTE

Još dve promene u ekipi Milana. Teo Ernandez je ušao u igru umesto Kalabrije, dok je Salemakers zamenio Kasteljeha.

61′ – IVANIĆ

Izdržala je Zvezda početni nalet Milana u drugom poluvremenu i zapretila preko Mirka Ivanića. Sve je sam uradio ofanzivni vezista crveno-belih, u prijemu lopte je obišao Kalabriju, ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je bio izblokiran. Posle kornera nije bilo opasnosti po domaće.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

53′ – VELIKA ŠANSA ZA MILAN

Pokušaji Kange i Petrovića sa distance na otvaranju drugog poluvremena nisu predstavljali opasnost za Donarumu, a najbolju priliku u drugom poluvremenu imali su domaći. Posle centaršuta sa desne strane Ibrahimović je glavom spustio loptu na peterac gde je u izglednoj situaciji bio Rebić. Na sreću crveno-belih Hrvat je loše zahvatio loptu, koja je otišla pored stative.

46′ – DVOSTRUKA PROMENA PIOLIJA, MENJA I STANKOVIĆ

Stefano Pioli ubacio je u igru Zlatana Ibrahimovića i Antu Rebića umesto Leaa i Krunića. Njegoš Petrović je u timu Zvezde zamenio Slavoljuba Srnića.

45′ – POLUVREME

Posle jednog minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Zvezda je prikazala odličnu igru i potpuno zasluženo ima aktivan rezultat posle prvih 45 minuta meča na “San Siru”.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

43′ – KANGA

Pustili su defanzivci Milana Kangu da se namesti i šutira sa preko 3o metara. Udarac je bio snažan, ali je lopta otišla pored stative.

38′ – BORJAN

Velika prilika za Milan. Kalabrija je sa desne strane uputio centaršut po zemlji na drugu stativu. Dalot je bio potpuno usamljen, šutirao je sa desetak metara više po sredini gola, pa je Borjan uspeo nogom da odbrani i sačuva Zvezdinu mrežu.

Profimedia

33′ – ZVEZDA DRŽI MILAN

Da li je Zvezda malo popustila gas, ili se Milan oslobodio pritiska, tek težište igre se malo pomerilo od gola kaznenog prostora Donarume. Ipak, “rosoneri” su u dosadašnjem toku meča “saterani uz konopce” i više su prinuđeni da se brane, nego što imaju mogućnost da ugroze gol Borjana.

24′ – GOOOL, BEN (VIDEO)

Stigla je nagrada za Zvezdu. Ivanić je sjajno proigrao Bena, koji je primio loptu i iskosa sa leve strane pogodio kontra ugao Donaruminog gola. Crveno-beli su potpuno nadigrali favorizovanog rivala i apsolutno zasluženo stigli do izjednačenja.

22′ – PREČKA (VIDEO)

Još jedna sjajna prilika za Zvezdu. Ben je izveo slobodan udarac, pogodio je prečku.

18′ – PONIŠTEN GOL ZVEZDI (VIDEO)

Baš nemaju sreće crveno-beli u Milanu. Zvezda je “sabila” Milan na 20 metara od gola Donarume, posle kornera sa desne strane Ben je postigao gol, ali je on poništen na asistenciju iz VAR sobe, jer je prethodno Pankova lopta pogodila u ruku.

15′ – ZVEZDA OFANZIVNA

Šokantan start duela nije mnogo uticao na crveno-bele, koji napadaju Milan. Pokušaj Falćinelija je izblokirao jedan defanzivac Millana, posle kornera nije bilo opasnosti, ali je u nastavku akcije lopta ostala u posedu Zvezde. Ivanić je sjano proigrao Bena, koji je malo iskosa sa desne strane šutirao, ali pored gola.

9′ – GOL, VODI MILAN (VIDEO)

Milan vodi golom Kesija iz penala u 9. minutu. Nisu imali sreće crveno-beli na startu meča. Milan je napao od početka, a do gola je došao pošto je Manzano pokazao na belu tačku posle asistencije iz VAR sobe. Kruniće šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila u ruku Gobeljića, a španski sudija je posle kratkog pregledavanja snimka pokazao na penal i dao žuti karton Zvezdinom defanzivcu.

1′ – POČEO MEČ

Počeo je duel na “San Siru”, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Zvezde.

Profimedia

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

20.47′ – PIOLI: BIĆE IZAZOVNIH 90 MINUTA

Trener Milana Stefano Pioli rekao je za TV “Arena sport” da posle poraza u gradskom derbiju od Intera postoji razočaranje u ekipi, ali da će njegovi igrači to iskoristiti da se podignu.

– Nisam zadovoljan rezultatom prvog meča, mogli smo i da pobedimo. Utakmica je bila borbena, teška. Sada poznajemo protivnika bolje, ali su i oni nas bolje upoznali. Imamo malu prednost jer smo postigli dva gola u gostima. Proćićemo dalje ako prikažemo dobru igru i budemo na pravom nivou. Biće izazovnih 90 minuta, 90 minuta u kojima moramo da odigramo timski i samouvereno, odlučno i u dobrom ritmu. Očekujemo dobar tim Zvezde, sa kvalitetnim pojedincima, organizovan na terenu. Čeka nas protivnik kojeg je teško pobediti, ali smo svesni svojim mogućnosti.

20.38′ – LEAO: ŽELIMO POBEDU

Fudbaler Milana Leao biće od prvog minuta na terenu i jedna od uzdanica Milana u ofanzivnom delu tima, iako na poslednjih osam utakmica nije postigao gol.

– Svakako želim da postignem gol, ali mislim da je najvažnija pobeda i da odigram za tim. Ako odigram dobro, ako ekipa odigra dobro, gol će doći. Očekujemo tešku utakmicu jer su i u prvoj igrali dobro, kvalitetan su tim. Zato moramo da budemo oprezni, ali mi smo Milan, idemo na pobedu, da pružimo dobru prartiju… Želimo da uđemo u meč jako i koncentrisano, da od prvog minuta budemo na pravom nivou, da damo gol, nećemo se braniti – rekao je Leao za TV “Arena sport”.

20.29′ – VULIĆ: MILAN POŠTUJE ZVEZDU

Doskorašnji vezista Crvene zvezde Miloš Vulić dobro poznaje večerašjeg rivala njegovih bivših saigrača.

– Milan je u reziltatskoj krizi, imaju veliko poštovanje prema Zvezdi jer je odigrala odlično prvu utakmicu. Siguran sam da imaju i dozu straha jer Zvezda ima aktivan rezultat iz prve utakmice i mislim da će to moći da iskoristi.

– Zvezda je imala prilike da se uveri u Milanov stil igre tokom prvog meča. Mislim da ga “rosoneri” neće menjati na “San Siru”. Jedino što će od prvog minuta krenuti malo ofanzivnije i otvorenije. Mislim da je Zvezda spreman, da su ih dobro analizirali i da neće biti iznenađenja.

20.18′ – STANKOVIĆ: PREDNOST JE ŠTO JE IBRA NA KLUPI

Dejan Stanković je uoči meča pričao za “Skaj sport”.

– Srećan sam što sam ponovo u svojoj zemlji posle 22 godine i što sam ponovo u mom klubu. Veoma sam srećan i zbog svih momaka. Predivna i mlada grupa igrača. Prema njima sam iskren, ali i strog. Sve što mogu dajem od sebe kako bih im pomogao.

– Mi smo već pobedili. Nagrada je igrati protiv tima kao što je Milan. Nećemo unapred da se predamo iako oni imaju prednost posle prvog meča. Koliko god da su igrači Milana talentovani i mi smo.

– Naravno da je prednost to što je Ibra na klupi na počeku. On vodi ovaj tim, on je lider, on preuzima odgovornost.

– Veliki timovi reaguju u teškim situacijama. Niko nije mogao da očekuje loš meč protiv Specije. I veliki igrači reaguju u teškim okolnostima. Nadam se da će da reakciju pokažu od sledećeg meča.

20.05′ – JOVIČIĆ: MANJE NA LEPOTU, VIŠE NA REZULTAT

Legendarni napadač Crvene zvezde iz devedesetih godina prošlog veka Zoran Jovičić rekao je za TV “Arena sport” da Zvezda ima svoju šansu u Milanu.

– Milan i sad ima dobru ekipu, bez obzira u kakvom su sastavu nastupili protiv Zvezde. U prvoj utakmci je plaćen danak neiskustvu, ne napraviti faul za drugi žuti, pa nesmotreni faul za penal. Veliki je uspeh što smo postigli gol, u istoriji će se pistati da Zvezda nije izgubila od Milana, da je igrala 2:2 i to sa igračem manje. Aktivan je rezultat za revanš, biće teško, Zvezda ne treba da igra lepu utakmicu, već na rezultat. Treba se više podrediti odbrani, bez obzira što srpski tim mora da postigne gol – rekao je Jovičić.

19.51′ – GVOZDENOVIĆ VERUJE U ZVEZDU

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde u razgovoru za TV “Arena sport” istakao je da veruje u tim Crvene zvezde koji će igrati protiv Milan u revanšu šesmaestine finala Lige Evrope.

– Verujem da mogu da naprve pozitivan rezultat. Odigrali su dobru utakmicu u Beogradu, verujem da mogu istu igru da prikažu i u Milanu. Nemaju šta da izgube, pokazali su da mogu da igraju protiv velikog Milana. Navijaću svim srcem za našu Zvezdu, nadam se pozitivnom rezultatu i ako Bog da da prođemo dalje – rekao je Gvozdenović.

19.38′ – SASTAVI

Milan: Donaruma, Kalabrija, Romanjoli, Tomori, Dalot, Krunić, Kesi, Meite, Kasitljeho, Čalhanoglu, Leao.

Crvena zvezda: Borjan, Sanogo, Degenek, Pankov, Gobeljić, Gajić, Srnić, Kanga, Ivanić, Ben, Falćineli.

19.30′ – ZVEZDA KRENULA NA “SAN SIRO” (FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde krenuli su na “San Siro”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike