KRAJ: Siti u nokaut fazi Lige šampiona, Borusija ubedljiva protiv Šahtjora (video)

25.11.2020

17:47 >> 19:51

0

Autor: Adam Štulić

Počinje drugi dan četvrtog kola elitnog takmičenja

KRAJ: Siti u nokaut fazi Lige šampiona, Borusija ubedljiva protiv Šahtjora (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Čelsi, Sevilja, Juventus i Barselona overili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona u utorak, a večeras je to uradio Mančester siti.

“Građani” su u Pireju savladali Olimpijakos 1:0.

Sevilja i Čelsi obavili svoje (video)

U drugom meču od 18.55 Borusija Menhengladbah je ponovo bila ubedljiva protiv Šahtjora. Nemaki klub je u prošlom kolu ukrajinski klub ponizio rezultatom 6:0, a večeras je na svom stadionu bio nešto blaži – 4:0.

Ranđelović ima koronu, Olimpijakos desetkovan pred dolazak Sitija

DRUGO POLUVREME

20.47′ – KRAJ

Završena su oba meča. Borusija je slavila protiv Šahtjora 4:0, dok je Siti pobedio u Pireju Olimpijakos 1:0.

20.29′ – GOOOL, BORUSIJA VODI 4:0

Borusija je u 77. minutu dala i četvrti gol. Oskar Vent je izveo slobodan udarac skroz iskosa sa desne strane, lopta je proletela kroz ceo kazneni prostor, nije je nije dirao i završila je u maloj mreži drugog ugla Pjatovog gola.

20.23′ – SITI POJAČAVA NAPADE

Igra se 72. minut, nema promene rezultata u odnosu na kraju prvog poluvremena na oba meča. Siti sve žešče pritiska Olimpijakos, koji nekako uspeva, što uz dozu sreću, što dobrim intervencijama Žozea Se, da rezultatski ostane u meču.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

20.13′ – PRETE UKRAJINCI, SITI PROPUŠTA PRILIKE

Nastavljaju fudbaleri Šahtjora sa napadima. Pokušao je Fernando u 61. minutu, sa dvadesetak metara, malo iskosa sa leve strane, ali nije bio precizan. Siti igra dobro u Pireju, konstantno su opasni po gol Olimpijakosa, ali im nedostaje završni pas i malo koncentracije.

20.05′ – ŠAHTJOR PRITISKA BORUSIJU

Znatno hrabrije su izašli fudbaleri ukrajinskog tima na drugo poluvreme. U prvih desetak minuta uglavnom se igra na polovini Borusije, čiji defanzivci zasad odbijaju nalete rivala.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

20.02′ – SJAJAN ŠUT GUNDOGANA

Malo je nedostajalo u 50. minutu da Siti duplira prednost. Sjajno su ofanzivci “građana” napravili presing, osvojili su loptu pred kaznenim prostorom Olimpijakosa, ona je posle odbitka došla na ivicu kaznenog prostora do Gundogana, koji je odlično šutirao iz prve, ali je lopta prošla milimetrima od stative.

19.58′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme u Pireju i Menhengladbahu.

19.45′ – POLUVREME

Završeno je prvih 45 minuta. Borusija je praktično rešila pitanje pobednika protiv Šahtjora (3:0), dok Siti drži stvari pod kontrolom u Pireju (1:0).

19.41′ – TREĆI GOL BORUSIJE, SJAJNA ODBRANA GOLMANA OLIMPIJAKOSA

U 45. minutu uzbuđenja na oba stadiona. Borusija je postigla i treći gol protiv Šahtjora, majstorijom Emboloa. Posle centaršuta iskosa sa desne strane, na petercu je Bondar loše zahvatio loptu, a fudbaler nemačkog kluba je “uhvatio makazice” i postigao efektan gol.

U Pireju je Sterling odlično izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, sa leve strane, prebacio je živi zid, ali je loptu iz svog gornjeg desnog ugla sjajnom paradom izvadio Žoze Sa.

19.32′ – GOOOL, VODI I SITI

Poveo je i Mančester siti, u 36. minutu srtelac je Fouden, kojem je preostao lakši deo posla posle odlične akcije u kaznenom prostoru po desnoj strani i asistencije petom Rahima Sterlinga.

17.29′ – GOOOL, BORUSIJA DUPLIRALA PREDNOST

Isplatila se inicijativa Borusiji, u 34. minutu Elvedi je postigao gol, pošto je odlično reagovao na prvoj stativi posle centaršuta Štindla iz kornera sa desne strane.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

19.26′ – ISTEKLO POLA SATA IGRE

Prošlo je prvih pola sata igre na oba meča. Borusija pokušava da duplira prednost, Siti da stigne do vođstva. Šahtjor je nešto opasniji, dok se Olimpijakos uglavnom skoncentrisao na odbranu svog gola.

19.16′ – STATIVA U MENHENGLADBAHU

Odlično je Embolo šutirao sa 16 metara u 21. minutu. Pjatov je bio savladan, ali je lopta pogodila stativu i otišla u gol aut.

19.12′ – GOOOL, VODI BORUSIJA

Borusija je povela u 17. minutu golom Štindla iz penala. Prethodno je kapiten Borusije sjajno proigrao Tirama, koji je u kaznenom prostoru nepropisno zaustavljen.

19.06′ – PRVA PRAVA PRILIKA ZA MANČESTER

Foden je u devetom minutu uzeo loptu defanzivcima Sitija pred kaznenim prostorom, obišao je dva protivnička igrača i šutirao sa sedam metara, iskosa sa leve strane, ali je golman Olimpijakosa bio dobro postavljen.

19.03′ – SITI OPASNIJI NA STARTU

Gosti su nešto konkretniji na startu meča u Pireju, ali pokušaji Rodrija i Bernarda Silve nisu bili previše opasni za gol Olimpijakosa.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

18.58′ – PRVI POKUŠAJ BORUSIJE

U trećem minutu pokušao je Tiram, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora, sa leve strane, završio preko prečke. Minut kasnije prva prava prilka za domaće. Embolo je dobio loptu u prazan prostor, u padu je pokušao da je gurne pored istrčalog Pjatova, ali je golman Šahtjora uspeo da interveniše.

18.55′ – POČELI MEČEVI

Počeli su mečevi u Pireju i Menhengladbahu. Pre prvog sudijskog zvižduka, na oba stadiona je minutom ćutanja odata pošta legendarnom Dijegu Armandu Maradoni.

18.40′ – SASTAVI

Olimpijakos – Mačester siti

Borusija M. – Šahtjor

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike