Uživaćemo u boksu: Startuje regionalna liga, prenosi na TV Arena Sport i Arena Fight kanalima

27.05.2021

13:00

0

U prvom kolu sastaju se domaći Vardar iz Skoplja i bokseri Loznice

Uživaćemo u boksu: Startuje regionalna liga, prenosi na TV Arena Sport i Arena Fight kanalima
Copyright Arena Sport TV

Ideja, pregovori, veliki rad, na kraju i veliki rezultat u vidu Regionalne bokserske Lige ex-Yu zemalja.

Plemenita veština je zaslužila ujedinjenje, vapila je za zajedničkom akcijom, jer na to obavezuju i svi oni rezultati kojima su legende ovog sporta bivše Jugoslavije ispisale svetsku boks istoriju u ime svih nas u regionu.

Velika ex-Yu boks scena kreće u pisanje nove istorije, kreće u bitku za ovaj sport koji je godinama bio na marginama i tavorio u zapećku. Poznati po hrabrosti, snazi, srcu za ovaj sport ujedinili su se u zajedničku priču, pod parolom , “Boks živi”, koja kreće 27. maja 2021. iz Skoplja u kojoj će domaćin BK Vardar u okviru prvog kola ovog takmičenja ugostiti BK Loznica iz Srbije. Svi mečevi će biti prenošeni u direktnom TV prenosu na TV Arena Sport 1 i Arena Fight.

Regionalnu boksersku ex-Yu Ligu čini osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država: Crvena zvezda Beograd (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je pokretanje Regionalne lige sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su iznjedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja” – rekao je nedavno predsednik Vučić, poručivši da će Srbija snažno finansijski i organizaciono podržati ovu ligu.

Ante Josipović, olimpijski šampion iz Los Anđelesa 1984. godine, koji živi u Banjaluci, nedavno je posetio Beograd, gde se i revakcinisao.

– Dugo sam maštao o ovam danu i jedva čekam da na kanalu Arena Sport gledam prvi meč između Vardara i Loznice. Velika je stvar kada te predsednik države podržava. A baš Vučić je vetar u leđa olimpijskom boksu u Srbiji. Siguran sam da će se mnogi privatnici zainteresovani da ulažu u ovu ligu, jer kada mere oko korona virusa popuste, dvorane će biti pune. Zamislite kako će dobro biti kada Željo ugosti Loznicu, Zagreb dočeka Crvenu zvezdu. A i u Skoplju, Podgorici, Bijeljini i Mariboru čekaju nas spektakularni mečevi – poručio je Ante Josipović.

Regionalna Liga je sjajan uvod za Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu koje nas očekuje u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine. Plemenita veština ponovo trese sportsku scenu Balkana, čekalo se decenijama na izlazak iz tunela, vredelo je čekati i dočekati svetslot u znaku ujedinjenja, ali i planetarne smotre boksa kojoj će sa velikim ponosom domaćin biti Srbija.

Loznica protiv Vardara u Skoplju
Duel protiv Vardara u Skoplju, bokser Loznice, Samiz Pinja Aličić dočekuje sa mnogo optimizma.
 – Spremni smo za start Regionalne lige. Radili smo naporno, osećam da sam maksimalno spreman i očekujem najbolje rezultate. Ko god da se u ringu nađe naspram mene, moj cilj će biti da nametnem svoj stil borbe i pobedim. Želim da uđem u niz pobeda i dokažem da sam borac za velika dela. Koristim priliku da se zahvalim Bokserskom savezu Srbije, naš sport i klubovi su ojačali, o boksu se ponovo priča – poručio je Aličić, bokser Loznice pred borbe sa skopskim Vardarom koji je naprogramu danas od 20h na programima Arena Sport 1 i Arena Fight.

Raspored prvog kola:

Grupa A

Vardar Skoplje – Loznica (27.05.2021)
Željezničar Sarajevo – Podgorica (28.05.2021)

Grupa B

Vitezovi Zagreb – Radnik Bijeljina (05.06.2021)
Crvena zvezda Beograd – Maribor (29.05.2021)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike