Uniks se baš kockao protiv Burža, Kenan heroj Kazanja

09.12.2020

18:09

0

Autor: Adam Štulić

Ruski tim dva puta ispuštao dvocifrenu prednost, ali na kraju slavio

Uniks se baš kockao protiv Burža, Kenan heroj Kazanja
Copyright Profimedia

Odigrao je Uniks za sebe protiv Burža, ali i za Partizan, koji će do kraja prve faze Evrokupa biti u prilici da se bori za najviši plasman u grupi A.

Uniks je u Kazanju slavio protiv francuskog tima 76:71 (25:11, 18:25, 13:19, 20:16) u meču koji je morao dva puta da prelama pre nego što je overio trijumf.

Huventud otvorio Partizanu vrata Top 16, Budućnost je već tamo

Ruski tim je odlično otvorio meč, u osmom minutu poveo 23:6 i malo ko je tada mogao da očekuje dramatičnu završnicu u kojoj je Burž, uz malo više koncenrtacije mogao da stigne do pobede.

Francuzi su malo po malo topili prednost rivala, koja je sredinom treće deonice, posle dve vezane trojke Danila Anđušića iznosila samo četiri poena (49:45), da bi već na otvaranju završnog kvartala rezultat bio poravnat (58:58, 31. minut).

Neočekivana promena u redovima rivala Partizana

I kada su mnogi pomislili da će košarkaši Burža napraviti potpuni preokret, loptu je u svoje ruke uzeo Kenan, postigao dve trojke i bio glavni kreator serije Uniksa 13:3, kojom su domaći u 35. minutu došli do plus 10. Ipak, ni to nije bilo dovoljno timu iz Kazanja da mirno privede meč kraju, s obizorm da su Alen, Omić i Skrab omogućili francuskoj ekipi da u poslednjem minutu imaju napad za vođstvo koji su brzopleto završili, da bi ih na drugoj strani, svojom osmom trojkom na meču (iz 13 pokušaja) kaznio Kenan i definitivno doneo trijumf Uniksu.

Sjajni američki bek meč je završio sa 33 poena (6 sk, 5 as), Volters je dodao 16, a Morgan 13 poena (8 sk), dok su dvocifreni poenterski učinak u gostujućem timu imali Pelos (16) i srpski reprezentativac Danilo Anđušić (12).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike