Tužna vest za navijače Crvene zvezde

11.11.2020

14:30 >> 17:20

0

Autor: D. B.

Preminuo jedan od heroja šampionske generacije sa Malog Kalemegdana

Tužna vest za navijače Crvene zvezde
Copyright MN Press

Jedan od kultnih heroja košarke i miljenik navijača Crvene zvezde Mileta Lisica preminuo je u 54. godini u Novom Sadu posle teške bolesti.

Lisica je rođen 12. juna 1966. godine u Priboju, gde je i počeo karijeru u klubu Poliester, dok je paralelno radio u fabrici. Na veliku košarkašku scenu dospeo je kao član Slobode iz Tuzle. Bio je član čuvenih generacije Crvene zvezde koja je uspela da osvoji dve šampionske titule posle 20 godina bez trofeja.

Kao krilni centar meke ruke, plemenitog košarkaškog kova, ali i veliki borac na terenu, davao je celog sebe u dresu Crvene zvezde i pomogao joj da dođe do dve titule prvaka Jugoslavije i superkupa Jugoslavije, uz titulu najkorisnijeg igrača finala šampionata. U tim godinama bio je jedan od najboljih strelaca i skakača Crvene zvezde, a zbog ogromnog požrtvovanja bio je jedan od omiljenih igrača navijača Crvene zvezde, koji su se rado sećali Lije i u godinama kada je napustio Mali Kalemegdan – navela je Crvena zvezda u oproštaju od Lisice.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 103 utakmice uz 1.345 postignutih poena, a karijera ga je potom vodila još u Borovicu Rumu, pa u Pivovarnu Laško, Le Man, Limož, Lavove 063, Novi Sad…

Poseban pečat ostavio je u Laškom. Tih dana setio se i Boštjan Nahbar, nekadašnji NBA igrač, a danas predsednik Sindikata igrača Evrolige.

Kada sam imao 19 godina naučio si me šta znači biti veteran u timu. Čuvao si mi leđa i uvek si bio tu da zapretiš rivalu da će imati posla sa tobom ako me budu dirali. Hvala ti naa svemu, Mileta Lisica, i počivaj u miru – napisao je Nahbar na svom tviter nalogu.

Od Lisice se oprostio i čovek koji mu je vodio deo karijere, Miško Ražnatović.

Od 2002. godine Lisica je državljanin Slovenije, a njegova dva sina Rade (rođen 1997) i Đorđe (1999) uplovila su u košarkaše vode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike