Totenhem promovisao privremenog Murinjovog naslednika: Igrao sa Kejnom u mlađim kategorijama, a sada ga trenira

20.04.2021

11:04

0

Autor: Adam Štulić

Pevci dobili menadžera do kraja sezone

Totenhem promovisao privremenog Murinjovog naslednika: Igrao sa Kejnom u mlađim kategorijama, a sada ga trenira
Copyright Profimedia

Totenhem je promovisao privremenog naslednika Žozea Murinja i kupio vreme do izbora trajnog rešenja za mesto menadžera. U vezu s “pevcima” dovodili su se Mauricio Sari i Masimilijano Alegri, možda će se čelnii londonskog tima odlučiti i za neko treće rešenje, ali dok oni budu odlučivali o najboljoj opciji brigu o prvom timu do kraja sezone preuzeo je Rajan Mejson.

Nekadašnji fudbaler Totenhema, čiju je školu prošao, ali nije ostavio dublji trag u najjačem timu, imaće zadatak da koliko toliko uspešno privede kraju turbulentnu sezonu, koja može biti zavrešena i trofejno, ukoliko predstojećeg vikenda Kejn i drugovi savladaju Mančester siti u finalu Liga Kupa.

Profimedia

Totenhem do kraja sezone očekuju dueli protiv Sautemptona, Šefilda, Lids, Vulverhemptona, Aston Vile i Lestera, u kojima će Mejson pokušati da londonski tim ubaci u poslednji voz za mesto u Ligi šampiona, ili barem Ligi Evrope.

Zanimljivo, Mejson je u mlađim kategorijama “pevaca” bio u klasi sa današnjim kapitenom Harijem Kejnom. Ipak, za ozbiljniju ulogu na tadašnjem “Vajt Hart Lejnu” nije uspeo da se izbori (53 utakmice i dva gola), pa je karijeru gradio po pozajmicama u engleskim niželigašima, dok nije stigao u Hal.

Ipak, tu je, na utakmici sa Čelsijem 2017. godine, doživeo tešku povredu (fraktura lobanje), posle čega je rešio da okači kopačke o klin i posveti se trenerskom poslu, u mlađim kategorijama Totenhema.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike