Nutricionista italijanske senzacije pod istragom policije zbog distribucije dopinga

07.08.2021

06:46 >> 06:49

0

U svetu se pojačava sumnja u rezultate Marsela Džejkobsa

Nutricionista italijanske senzacije pod istragom policije zbog distribucije dopinga
Copyright Lamont Džejkobs, Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Mala senka sumnje nadvila se nad senzacionalnim pobednikom sprinta na 100 metara u Tokiju Italijanom Marselom Džejkobsom.

Prema pisanju Tajmsa, italijanska policija je pokrenula istragu protiv Đakoma Spacija, bivšeg Džejkobsovog nutriocioniste, zbog sumnje da je učestvovao u ilegalnoj distribuciji anaboličkih sredstava.

Agent italijanskog sprintera potvrdio je da su Džejkobs i Spacini, inače stručnjak za bodibilding, sarađivali do marta ove godine i da je njihov odnos prekinut kada se saznalo da policija istražuje poslove nutriocniste.

To, naravno, nije sprečilo Spacinija da nakon velikog trijumfa u Tokiju objavi na Instagramu reči njegovog nekadašnjeg klijenta iz vremena kada su zajedno radili.

– Bio sam ubeđen da je to prava osoba koja će mi pomoći u ishrani i interakciji – rekao je Džejkobs u video snimku od prošle godine i nastavio:

– Bilo mi je potrebno da mi objasni strategiju kako da prođem ispod deset sekundi. Ne možete ništa da prepustite slučaju ako ste u ovom sportu. Upoznali smo se i doneli konačnu odluku da zajedno pređemo distancu.

Novi evropski rekorder nikada do ove godine nije trčao ispod deset sekundi, a u Tokiju je to tri puta učinio, osvojivši dve zlatne medalje za Italiju na 100 metara i u trci 4×100 metara.

Agent Džejkobsa kategorički odbija mogućnost da se Italijan dopingovao i da postoji neka veza između njega i Spacinijevog ilegalnog rada. Dok u svetu i dalje sa blagom dozom nepoverenja gledaju prema Italiji, dotle se Džejkobs sprema da na zatvaranju OI u Tokiju ponese državnu zastavu. U medijima na “čizmi” često se citiraju njegove reči posle pobede u štafeti:

– Pre nego što smo izašli na stazu, mogli ste da vidite u našem pogledu odlučnost da osvojimo medalju. Ovo je godina Italije, pobedili smo na Evroviziji, EP u fudbalu, a sada smo uzeli pet zlatnih medalja u atletici – rekao je Džejkobs.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike