"This is Sparta": Novak je 300 nedelja najbolji na svetu

21.12.2020

06:22 >> 08:21

0

Autor: M. Nastić

Fanovi Đokovića slave veliki uspeh uz čuveni klip tenisera i glavnog glumca iz filma 300

"This is Sparta": Novak je 300 nedelja najbolji na svetu
Copyright profimedia

“This is Sparta”. Čuvena replika iz filma “300” nalazi se na društvenim mrežama velikog broja onih najzagriženijih fanova Novaka Đokovića.

Pročitajte još

Ako se pitate zbog čega – odgovor i nije toliko skriven. Od jutros Novak je ušao u 300. nedelju koju tokom karijere provodi na mestu broj 1 ATP liste. Kako sada stvari stoje Đoković bi mogao da postane teniser sa najviše nedelja na prvom mestu sredinom marta, a dotle ga očekuje velika borba, kao što se 300 Spartanaca sukobilo sa Persijanicma u bici kod Termopilskog klanca.

Naravno, Nole nije na bojnom polju, ali jeste na sportskom, gde će u narednih dva i po meseca voditi “bitku” sa velikim rivalom Rodžerom Federerom.

Klipovima kojima fanovi čestitaju srpskom teniseru su oni na kojima je Đoković sa glumcem Džerardom Batlerom, koji je glumio Leonida kralja Sparte u filmu “300”.

Naime, prvi reket sveta je u finalu US opena 2018. godine, nije imao samo za protivnika Huana Martina del Potra, već i 20.000 navijača, koji su zdušno bodrili Argentinca, ali Đoković je kao i spartanska vojska uspeo osvoji US open i time pokaže kako može da se nosi sa raznim preprekama kako bi stigao do cilja.

Upravo je Džerard Batler, koji je inače bio i u njegovom boksu tokom finala zdnušno bodrio našeg igrača, a posle trijumfa zajedno su proslavili titulu osvojenu u Njujorku.

Njih dvojica aludirajući na taj film proslavili Novakov 14 trofej na slemovima i time pokazali da su jači od 20.000 ljudi koji su bili protiv srpskog igrača

– Ovo je Sparta – u istom trenutku su izgovorili te reči, a u ruci su zajedno držali pehar osvojen na Njujorku.

Nema dileme da će srpskom igraču u narednom periodu biti potrebna spartanska snaga i volja kako bi prestigao Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu na ATP listi.

Prva prepreka na tom putu biće mu Australijan open koji se zbog situacije oko korone pomerio za 8. februar. Pre toga će usčestvovati na ATP kupu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike