Duhovita najava Italijana: Ovo čeka Novaka, Rodžera, Rafu i Endija posle penzije (Foto/Video)

29.12.2020

17:54 >> 18:25

0

Autor: N. St.

Zanimljiva priča

Duhovita najava Italijana: Ovo čeka Novaka, Rodžera, Rafu i Endija posle penzije (Foto/Video)
Copyright Profimedia

Nova teniska sezona uskoro počinje. Ponovo će se na terenu naći Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Marej i mnogi drugi. Neki ranije, neki nešto kasnije, ali će navijači moći da užvaju u njihovim majstorijama.

Poznati italijanski teniski portal „Ubitenis“ je napravio zanimljiv i duhovit tekst o tome kako će tenis izgledati za 20 godina, posle penzije „velike četvorke“.

Pročitajte još:

U pitanju je tekst koji je više kao neka vrsta stripa, napravljenog na interesantan način. Evo šta će se u njihovoj priči dogoditi u budućnosti.

NOVAK ĐOKOVIĆ

Novak Đoković je kralj veganske hrane. Njegovi saveti za ishranu su na vrhu. Tačnije, tabela sa hranom za tofu ishranu je na vrhu najprodavanija, tu je 208 nedelja, naspram Federerovog pesta koji je osam nedelja manje bio na vrhu. Takođe, Srbin se bavi zaštitom radnika i trenutno je ministar u Monaku.

Profimedia/Mark Peterson

RODŽER FEDERER

Rodžer Federer živi sa svojom suprugom Mirkom na predivnom imanju u brdima Ženeve. Teniske terene u toj vili je pretvorio u zemljište zasađeno bosiljkom  koje savršeno ide uz testeninu i pesto koje nosi ime „W10“ (aludiraju na reklamu koju je snimio i na vimbldonsku travu). Skuplja stare topove, a kada oseti neizdrživ poziv tenisa, onda ide u Liguriju gde na terasi igra tenis sa Vitorijom i Karolom.

RAFAEL NADAL

Rafa Nadal se u potpunosti posvetio golfu poslednjih nekoliko godina. Onda je, tokom jednog putovanja u jednoj italijanskoj taverni dobio prosvetljenje dok je gledao ljude kako igraju kartašku igru bridž. U svojoj autobiografiji je opisao taj momenat.

– Video sam jednog igrača  kako kompulsivno češe svoj nos, dok njegov partner češe uši i to je bio momenat prosvetljenja. Shvatio sam da moja teniska karijera nije bila ništa do inicijacija ka višem cilju – osvajanju Svetskog prvenstva u bridž – opisao je Rafa.

Profimedia

Konačno je u tome uspeo 2040. kada je postao šampion u bridžu na Svetskom prvenstvu u Italiji.

ENDI MARI

Po odlasku u penziju Endi Mari je postao ambasador ženske lepote u tenisu. Međutim, to nije dugo potrajalo, pa je morao da se povuče u svoju vilu i tamo nije srećan. Njegove kolege sa titulom Ser ga često pozivaju na žurke i traže da im svira bubnjeve. Endi nikako ne uspeva da im objasni da je nadimak „Velika četvorka“ bio samo za tenis i da je to samo tako ime bilo. Kolege to ne shvataju ili ne žele da shvate.

Njih četvorica se nisu videli duže vreme, iako Federer sumnja da Nole stoji iza telegrama koji mu stiže svakog 14. jula sa porukom „Srećna godišnjica“ (na taj dan je Novak dobio Federera u finalu Vimbldona 2019. godine sa 3:2 u setovima).

Međutim, u tenisu je trenutno „mračno doba“, francuski biznismeni su iskoristili odlazak najboljih, preuzeli tenis i napravili nova pravila po kojima igraju samo mlađi igrači i sve u istom cilju – marketinga i novca. Prosečno trajanje mečeva je 32 minuta, maksimalno 45 minuta kada to vreme istekne pobednika odlučuje televizija. Publike nema, samo pojedinci mogu da gledaju mečeve uživo, iako ni oni to ne žele. Samo jedan čovek može da spasi sport, hoće li Ubaldo uspeti (čuveni teniski novinar poznat po sjajnim konferencijama sa Novakom).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike