Đoković u Beču: Novac nije bio uslov, već...

17.10.2020

10:23 >> 10:56

0

Direktor turnira otkrio kako su tekli pregovori sa Srbinom

Đoković u Beču: Novac nije bio uslov, već...
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Igraće Novak Đoković na turniru u Beču. Vest koja je mnoge iznenadila, posebno pošto se očekivalo da uzme mali odmor posle Rolan Garosa. Jedan od glavnih razloga za to je borba za prvo mesto na ATP listi.

U slučaju osvajanja turnira može da osvoji 500 bodova, a da je to bio bitan faktor potvrđuje i direktor turnira Herving Straka koji je dao intervju za Austrijsku novinsku agenciju (APA).

– Pretpostavljam i ja da je zbog toga i Bogu hvala da je delovalo. Može da uzme dodatnih 500 poena što znači da će motivacija biti na maksimumu – rekao je Straka.

Otkrio je i kako su tekli pregovori sa prvim reketom sveta.

– Očekujemo da će Novak doći krajem nedelje. Imao je nekoliko dodatnih želja. Naravno, da bi igra bila na vrhunskom nivou potrebno je da takvo bude i okruženje, od hrane do fitnesa. To su bile neke stvari koje je bilo potrebno da ispunimo, ali to je u redu.

Novac ni u jednom momentu nije bio prepreka.

– Nije bilo nikakvih problema u finansijskom smislu. Brzo smo se dogovorili, Novak je želeo da igra.

Postojala je ideja da dođe i Rafael Nadal, mada je bilo teško očekivati da će posle titule na šljaci u Parizu preći na tvrdu podlogu tako brzo.

– Razgovarao sam telefnom sa njim tokom nedelje, mislim da neće doći.

U prestonici Austrije je napravljen „mehur“ sličan onome u NBA ligi. Postoji hotel za igrače sa posebnim pravilima i spratovima koji će biti rezervisani samo za tenisere.

– To je takozvana „crvena zona“. Samo ljudi koji su testirani će moći da uđu unutra.

Straka, koji je takođe menadžer Dominika Tima, je naglasio da ni on neće biti izuzetak od pravila, iako ima kuću u Beču.

– I Dominik će morati da spava u tom hotelu.

Napravljen je strog bezbednosni protokol na više od 40 strana koji su prihvatile zdravstven službe. Očekuje se da bi mečeve u dnevnom i večernjem terminu moglo da gleda oko 2.500 navijača.

– Situacija sa koronom nije ni malo naivna, posebno u poslednjih nekoliko nedelja. Međutim, ne postoji nijedan potvrđen slučaj na događaju koji je profesionalno organizovan. Ništa ne može da se dogodi, jer postoji velika distanca, što su razni testovi i ispitivanja okazali.

Uveren je da će na terenu biti spektakl.

– Mislim da će ovo biti jedan od najtežih turnira za igru koji sam video – zaključio je Straka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike