Novak pravi kad je najvažnije, Srbin u polufinalu završnog mastersa u Londonu

20.11.2020

16:02 >> 16:08

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta u odlučujućem meču savladao Sašu Zvereva

Novak pravi kad je najvažnije, Srbin u polufinalu završnog mastersa u Londonu
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u polufinalu završnog mastersa u Londonu, pošto je u odlučujućem meču grupne faze, savladao direktnog rivala Aleksandra Zvereva 6:3, 7:6.

Od starta duela videlo se da je srpski as znatno fokusiraniji u odnosu na meč sa Medvedim. Pošto je prilično sigurno osvojio startni gem, Novak je već u narednom oduzeo servis rivalu, koji je tek pri rezultatu 3:0 počeo da prikazuje igru na koju je navikao svoje navijače.

Prepoznatljiva igra dovela je Nemca do dve vezane brejk lopte u sedmom gemu, ali je Novak onda pokazao zbog čega je suvereni vladar svetskog tenisa i sa nekoliko vrhunskih poteza sačuvao servis, a potom rutinski došao do osvajanja seta.

Mari impresioniran onim što je uradio Srbin

Iako je u većem delu meča protiv Zvereva Novakov bekend bio veoma problematičan, prvi reket planete je na servisu i forhendu bio gotovo perfektan, što mu je znatno olakšalo posao protiv sedmog tenisrera sveta, koji je u drugom setu činio sve što je mogao ne bi li se vratio u meč.

I bio je blizu Zverev da meč odvede u treći set, a u tome mu je najviše pomogao odličan servis i čak 20 asova u pet gemova. Već na startu seta bilo je očigledno da će Novak morati da bude na maksimalnom nivuo kako bi overio plasman u polufinale, a prvi razlog za brigu usledio je u četrtom gemu drugog seta, kada je morao da spašava brejk loptu.

Englez tvrdi: Đoković je doneo neočekivanu odluku

Pošto je u tome uspeo, srpski as je već u narednom gemu mogao da završi najveći deo posla na ovom meču, ali nije iskoristio dve vezane prilike da oduzme servis Zverevu, posle čega u obojica tenisra bili prilično sigurni, odvevši drugi set u taj brejk, u kojem je nemački teniser prvi stigao do mini brejka i prednosti 2:0.

Ipak, Novak je odmah uzvratio rivalu, izjednačio i potom na dva svoja servisa došao do prve prednosti u odlučujućem gemu (4:3). Kada je i naredni poen, na servis rivala, pretvorio u poen, bilo je izvesno da srpski as ide ka trijumfu, koji je overio na svoj servis.

U borbi za mesto u finalu, Novak će se sastati sa Dominikom Timom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike