Mučio se i mučio... Novak je znao šta ga čeka posle duže pauze

02.11.2021

23:27

0

Autor: 24sedam

U narednom kolu igraće protiv Francuza, Manarina ili Monfisa

Mučio se i mučio... Novak je znao šta ga čeka posle duže pauze
Tan2021-11-2_222137115_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Novak Đoković je obezbedio plasman u osminu finala Mastersa u Parizu i to je najvažnije. Ali u meču drugog kola turnira koji je osvajao pet puta nije bilo lako. Marton Fučovič iz Mađarske ga je propisno namučio.


Najbolji svetski teniser se na teren vratio posle skoro dva meseca, a takmičarski meč posle te pauze je odigrao u ponedeljak, u dublu.

- Lepo je vratiti se posle skoro dva meseca. Radio sam dobro kako bih se spremio za povratak i bio u formi. Nisam očekivao ništa, ali znao sam da neće biti lako. Marton je talentovan igrač, vrlo kvalitetan i bila je velika borba - kazao je Novak koji je dobio prvi set uz dva izgubljena gema.
 


Zatim je bilo 4:6 i 6:3.

- Dobro sam imao i brejk loptu na startu drugog koju nisam iskoristio. Posle sam pretrpeo brejk i nisam mogao da ga vratim jer je servirao precizno i igrao kvalitetno. Bio je ovo tvrd meč i terali smo jedan drugog do krajnjih granica. Odličan početni meč za mene, veoma sam zadovoljan s obzirom na izazov koji sam imao, iako znam da mogu bolje.

Novak će se u osmini finala sastati ili sa Gaelom Monfisom, koji je eliminisao Miomira Kecmanovića, ili sa Adrijanom Manarinom.

- Ključno je da budem na terenu, pronađem intenzitet koji se oseća samo u mečevima… Što više poena i mečeva igram, postaću bolji. Znam sebe dobro, bio sam u ovakvim situacijama i ranije, pa se nadam da iskustvo može da odigra važnu ulogu - zaključio je Novak koji sada vodi sa 4:0 protiv Fučoviča.


BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike