Srbi ekspresno napuštaju Beč! Kraj za Lajovića i Krajinovića već na startu

26.10.2021

19:38

0

Autor: A. Š.

Tijafo i Zverev prejaki za srpske tenisere

Srbi ekspresno napuštaju Beč! Kraj za Lajovića i Krajinovića već na startu
20210527mmLajovi05 - Copyright MN Press

Srpski teniseri Dušan Lajović i Filip Krajinović eliminisani su na startu ATP turnira u Beču.

Lajović je poražen od Amerikanca Fransisa Tijafoa 6:4, 6:4 , dok je bolji od Krajinovića bio Nemac Aleksandar Zverev 6:2, 7:5.

Duci je svoju šansu protiv američkog tenisera ispustio u prvom setu. Pošto su razmenili brejkove u prva dva gema, Lajović je u šestom propustio tri uzastopne prilike da oduzme servis 49. teniseru sveta, koji je potom u devetom gemu napravio brejk, napravivši tako odlučujući korak ka osvajanju seta.

U drugom delu meča Srbin nije imao priliku. A pošto je do sedmog gema spasao četiri brejk prilike u devetom je, posle 0:40, izgubio servis na razliku, a ubrzo potom i meč.

Nešto veći otpor svom rivalu je pružio Krajinović, ali tek u drugom setu. Zverev je uvodni deo meča rešio bez mnogo neizvesnosti, sa dva brejka, da bi u drugom prvi do dva gema prednosti stigao Filip (3:1).

Uspevao je 40. reket planete da brejk prednosti održi do same završnice seta u kojoj je servirao za izjednačenje, ali je, nažalost, u devetom gemu poklekao, kao i prilikom svog narednog servisa, pa je Zverev potom bez izgubljenog poena završio meč.

Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 1.837.190 evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike