Novak je savršen teniser, nema slabosti: Nadal nahvalio svog najvećeg rivala

15.10.2021 | 09:07

Špancu je sve jasno

Copyright Profimedia/Peter Dovgan

Najbolji španski teniser u istoriji nahvalio je najboljeg srpskog, ali i svetskog kolegu.

Neće Rafael Nadal još neko vreme na terene, do kraja sezone sigurno. Iako bi se možda očekivalo da, kada već ne može da igra, potpuno zanemari tenis, Nadal budno prati sva dešavanja na turnirima i oko njih.

A ni mediji ga ne puštaju da se odmori. Tako je za japanski magazin "Bunšun" pričao o Novaku Đokoviću. Počeo je od svog poraza u polufinalu Rolan Garosa upravo od srpskog asa.

- Mislim da je Novak bio pametniji i efikasniji od mene, naročito kada je bila reč o izboru udaraca tog dana, a meni je delovalo da je svežiji. Želeo sam da osvajam taj turnir što je moguce duže, ali se ta serija prekinula. Ne žalim, gorim od želje da Rolan Garos opet bude u mom znaku naredne godine - preneo je reči Španca čuveni magazin "Tennisworldusa".

A onda je Rafa opisao Noleta rečima koje su muzika za uši svakog Đokovićevog navijača na planeti.

- Novak je savršen teniser, nema slabosti. Može da igra jednako dobro na šljaci, tvrdim podlogama, travi. Ove godine pokazuje sjajnu stabilnost. Čak i u danima kada ne deluje da je u ritmu, ta energija koju ima i osećaj da će pobediti mu definitivno pomažu.

Nadal je na kraju konstatova da je svestan toga da vreme "velike trojke", koju čini sa Đokovićem i Federerom, polako prolazi.

- Nisu još uspeli da nas smene, ali napredak mlađih je primetan. Stefanos Cicipas je igrao u finalu Rolan Garosa ove godine, imao je tu sjajnu borbu sa Novakom, dok je Zverev igrao u finalu US opena prošle godine i sve je bliži trofeju. Lično, mislim da su Dominik Tim i Danil Medvedev sposobni za velika dela - zaključio je Nadal.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: G. F.