Nekadašnja šampionka se vratila tenisu sa 38 godina, ali izgubila već na početku

28.09.2021 | 04:55

Autor: 24sedam

Kim Klajsters je uporna da se vrati sportu koji voli

Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Marton

Nekadašnja najbolja igračica sveta Kim Klajsters poražena je u svom novom pokušaju da se vrati tenisu. On je u prvom kolu turnira u Čikagu u tri seta izgubila od Sje Su-vej iz Kineskog Tajpeha – 6:3, 5:7, 6:3

Ova 38-godišnja Belgijanka prihvatila je “vajld kard” za turnir na tvrdoj podlozi. Delovala je dosta dobro i konkurentno, ali je zakazala u ključnim trenucima i tako ostala bez pobede u četiri meča u kojima je igrala od povratka prošle godine. 

Klajstersova je dobro krenula, povela 3:0 u prvom setu, a onda je 97-teniserka sveta Sje osvojila sledećih osam gemova. Ipak, osvajačica četiri grend slema vratila se iz brejka zaostatka i izborila treći set, gde je njena rivalka bila mirnija i sigurnija. Meč je trajao dva sata i 18 minuta

AP Photo/Matt Marton
 

Sje ima 35 godina, na ovogodišnjem Australijan openu je prvi put došla do četvrtfinala nekog grend slemu, a njena sledeća protivnica je 16. sa WTA liste, Uns Džabir iz Tunisa. 

Klajsters je februara 2020. pokrenula drugi povratak tenisu i odigrala je dva meča pre nego što je nastupila pandemija i zaustavila takmičenje

Nekadašnja šampionka je potom zaigrala na US Openu 2020, gde je izgubila od Ruskinje Ekaterine Aleksandrove. Nakon toga je povreda kolena naterala da završi sezonu. U januaru ove godine je bila zaražena koronom i tek sada se vratila mečevima. 

Klajsters je osvojila US Open 2005, a dve godine nakon toga je otišla u prvu penziju, koja je trajala dve godine. Sportu se vratila 2009. i u Njujorku osvojila svoj drugi US Open i to kao “vajld kard” koja nije bila među nosiocima. 

Titulu je odbranila 2010, a na Australijan openu 2011. je osvojila svoj četvrti i poslednji grend slem, da bi se povukla opet 2012. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam