Ma, bravo Olga! Srpkinja ubedljiva, neka se spremi Osaka

31.08.2021 | 22:23 >> 04:54

Autor: Adam Štulić

Danilovićeva sjajno otvorila US Open

Copyright Olga Danilović foto: Profimedia

Veliko bravo za Olgu Danilović. Mlada srpska tenisrka, koja je kroz kvalifikacije stigla do glavnog žreba US Opena, plasirala se u drugo kolu pošto je na startu poslednjeg grend slema sezone savladala domaću teniserku Ališu Parks 6:3, 7:5, posle sat i 28 minuta igre.

Da nije bilo malog pada u igri u sredinom drugog seta, Danilovićeva bi mnogo ranije i ubedljivije savladala rivalku koja je do Otvorenog prvenstva SAD došla tako što je dobila specijalnu pozivnicu.

Olga je prvi set rešila sa dva brejka, napravljena u idealnim momentima. Na samom početku meča, u trećem gemu oduzela je rivalki prvi put servis, da bi, pošto je u prethodnom spasila dve vezane brejk lopte, u devetom osvojila gem na servis rivalke i došla nadomak pobede.

Na svom drugom grend slemu u karijeri Olga je ovim trijumfom ponovila rezultat iz premijernog nastupa na ovosezonskom Australijan openu. Ipak, do duela s pobednicom meča u kojem se sastaju Marie Bozukova i treća teniserka sveta Naomi Osaka, Danilovićeva je mogla da dođe znatno brže i lakše, pošto je već u drugog gemu i treći put na meču oduzela servis rivalki.

Međutim, kao da je mlada srpkinja pomislila da je završila poslao kada je povela 3:0 u drugom setu. Pri rezultatu 3:1 Olga je propustila četiri brejk prilike, posle čega je Parks vezala tri osvojena gema i došla do 4:4. Srećom, Danilovićeva nije psihološki pala, u narednih nekoliko gemova je u potpunosti stabilizovala igru i strpljivo sačekala svoju šansu, koja joj se ukazala u 12. gemu, kada je Parksovoj oduzela servis bez izgubljenog poena za overu trijumfa.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam