Pobedila rak, zaigrala i rekla da je kraj: Pre godinu dana nisam znala hoću li biti živa (FOTO)

31.08.2021

17:48 >> 17:51

0

Karla Suarez Navaro završila karijeru

Pobedila rak, zaigrala i rekla da je kraj: Pre godinu dana nisam znala hoću li biti živa (FOTO)
Copyright Printscreen/Instragram/Karla Suarez

To što nikada nije osvojila nijednu grend slem titulu, ni to što se trenutno nalazi na 335. mestu, pa čak ni to što joj je najbolji plasman šesta pozicija na WTA listi, ne mogu da obrišu Karlu Suarez Navaro sa liste jedne od najvećih teniserki na svetu.

I verovatno najveće junakinje. Žena zmaj, kako su je prozvali, zbog nadljudske borbe iz koje je izašla kao pobednik, objavila je da je u 32. godini završila tenisku karijeru.

Prošle godine u ovo vreme Karla Suarez Navaro bila je u bolnici sa užasnom dijagnozom – maligno obljenje Hodžkinov limfom. Usledila je borba sa nevidljivim protivnikom, borba za svaki novi dan, borba za sebe i svoj život.

Borba iz koje je izašla nasmejana i verovatno snažnija nego ranije. Borba posle koje se vratila na teren i ponovo zaigraal tenis. I igrala je sve do sada. Poraz na US Openu bio je poslednji koji je doživela u karijeri. Poraz, koji ni sama ne doživljava kao poraz.

– Izgubila sam, ali za mene je ova godina poklon! U ovo vreme prošle godine nisam znala hoću li još jednom moći da dođem na US Open. A evo me ovde i srećna sam zbog toga. Pre godinu dana sam bila u bolnici, doktori su mi rekli da imam rak i da moram šest meseci na hemoterapiju. Mogućnost da ponovo zaigram tenis nije bila velika – izjavila je sjajna Karla, koja je ipak ostavila otvorenom mogućnost da još jednom zaigra na profesionalnom nivou.

TANJUG/AP Photo/John Minchillo

– Sa rukom na srcu rekla bih da je ovo kraj, ali znam da postoji i Fed Kup i o tome bih mogla da porazgovaram sa selektorom. Tek u decembru prošle godine sam počela da razmišljam kako bih možda mogla da se vratim, da možda odigram još neki turnir. Mogla sam da izaberem koje to turnire želim da odigram poslednji put. Uradila sam sve što sam htela na način na koji sam htela.

Pročitajte još:

Španska teniserka se zatim osvrnula na sve što je pregurala u karijeri.

– Srećna sam onim što sam bila svih ovih godina, i kao osoba i kao teniserka. Kao mala sanjala sam da ću biti među Top 10 na svetu. Naravno imala sam i druge snove, koje nikad nisam ostvarila. Nisam osvojila Grend slem, nisam bila prva na svetu, ali to je stvarno preteško – rekla je Karla, čija priča treba da posluži kao inspiracija svima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike