Mora li baš Novak? Nišikori iskren pred meč sa Srbinom: Volim izazove, ali bih radije slabijeg rivala

03.09.2021

09:24

0

Japanac i Đoković već u 3. kolu US Opena

Mora li baš Novak? Nišikori iskren pred meč sa Srbinom: Volim izazove, ali bih radije slabijeg rivala
Copyright Kei Nišikori/TANJUG/AP Photo/Frank Franklin II

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković rutinski je preskočio i drugu preprekeu na US Openu.

Samo 100 minuta bilo je potrebno Noletu da sa terena počisti nepoznatog Holanđanina Talona Grikspora sa 6:2, 6:4, 6:3, 6:2 i zakaže duel sa starim znancem Keijem Nišikorijem.

Japanac je do duela sa prvim reketom planete stigao posle mnogo muke i velike borbe sa domaćim teniserom Makenzijem Mekdonaldom (7:6, 6:3, 6:7, 2:6, 6:3) posle gotovo četiri sata velike borbe.

Nije imao mnogo vremena za radovanje Nišikori jer je znao da mu je naredni rival čovek koji juri kalendarski slem i 21. titulu sa jednog od četiri najveća turnira. Uz sve to i čovek koji ga je dobio 17 puta u prethodnih 19 mečeva.

Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Neće to, sigurni smo, obeshrabriti Japanca, ali se već iz njegovih izjava da naslutiti da zna s kim će iamti posla u trećem kolu Otvorenog prvenstva Amerike.

– Očigledno je da volim izazove, ali on je jedan od najboljih igrača na Turu. Nije baš neko s kim bih voleo da igram sve vreme, jasno je da se radi o najtežem protivniku – rekao je Nišikori, pa dodao:

– Radije bih da mi protivnik bude neko slabije rangiran od Đokovića. Ipak, kao što rekoh, volim izazove. Čak i pored toga što sa Đokovićem imam negativan skor, trudim se da ostanem pozitivan. Siguran sam da me čeka težak meč, ali odradiću ga najbolje što mogu!

Pročitajte još:

Đoković i Nišikori odigrali su dva meča na US Openu i tu je skor izjednačen. Prvi put su igrali 2014. godine i tada je u polufinalu slavio Japanac, kome je to poslednja pobeda nad Đokovićem, da bi u istoj fazi turnira četiri godine kasnije pobedu odneo naš as, koji je u serii od 15 uzastopnih trijumfa nad japanskim teniserom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike