Viktor Troicki otkrio da li i kada odlazi u penziju

28.11.2020

06:26 >> 21:48

0

Autor: Milan Nastić

Nekada 12. igrač sveta otvoreno o svemu za 24sedam

Viktor Troicki otkrio da li i kada odlazi u penziju
Copyright MN Press

Srbija može biti ponosna kakve tenisete ima poslednjih deset godina, i da su na najlepši mogući način u svetu promovisali našu zemlju.

Pored Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića, tu je i Viktor Troicki, nezaobilazna karika ovog tima, koji su doneli najveće uspehe srpskom tenisu u istoriji.

Nekada 12 igrač sveta pričao je za 24sedam o stvarima vezani za koronu, planovima za narednu godinu, čime želi da se bavi posle uspešne karijere, ali budućnosti srpskog tenisa.

– Naporna sezona, totalna drugačija, izmenjene su životne i radne navike, tako i nas sportista. Morali smo da se adaptiramo na drugačije okolnosti, trebalo je sve to da se izdrži. Ali, jednostavno, sve je to život, nema nam druge nego da se prilagodimo na stvari sa kojima do sada nismo imali priliku da se susrećemo – počeo je razgovor za 24sedam Viktor Troicki.

Troicki otkrio neverovatne anegdote iz reprezentacije

Srpski tensier priznao je da mu je pandemija dosta poremetila 2020.godinu, barem što se tiče rezultata od kojih je očekivao više.

– Što se mene tiče, krenula je odlično. Sve je dobro išlo, dok se nije pojavila korona. Onda me je to sve poremetilo. Nisam uspeo da se vratim u ritam, i fizički više nisam bio spreman . Ali sa druge strane imao sam vremena da se malo više odmorim, što ranijih godina nije bio slučaj. Proveo sam dosta vremena sa porodicom, supruga mi je u tom trenutku bila trudna, pa mi je mnogo značilo da budem sa njom,ali i sa ćerkicom. Bili smo dosta vremena zajedno.

Viktor Troicki već u ponedeljak kreće sa pripremama za narednu sezonu, napominjući da ne može da ima neke dugotrajne planove.

– To je teško predvideti. Krećem u ponedeljak, ali stalno se menjaju planovi, tako da ne mogu dugoročno da vidim kako će se da se razvija situacija. Umnogome, zavisi od toga, kada će krenuti nova sezona. Vidim, da se uveliko priča da će Austrlijan open biti odložen za nedelju ili dve. Mnogo je nepoznanica, ali mi u svakom slučaju moramo da počnemo da se spremamo za 2021- istakao je iskusni teniser.

Za razliku od prethodnih godina, Troicki će se pripremati u Beogradu, što do sada nije imao priliku.

– Sve je zatvoreno, nema gde da se ide. Zbog toga sam odlučio da ću sve vreme biti u Beogradu, treniraću na 25. maju kod Novaka. Raduje me i to što će na jednom mestu biti dosta igrača, pa čak i stranih tenisera, ali i dobrih trenera. To će nam puno značiti za pripreme. Moj plan je da sve vreme da budem ovde – istakao je Troicki.

Troicki “srećni gubitnik”: Ispao u kvalifikacijama, ali igraće na turniru

On je rekao da je teško predvideti ciljeve u 2021. godini, jer ima dosta nepoznanica što se tiče kalendara turnira, i u kojim okolnostima će se održavati.

– Želim što bolje da odradim pripreme i da krenem u novu sezonu. Sada, kako će to sve izgledati, teško je predvideti. Svi smo svesni da se nalazimo u specifičnim okolnostima, ali nadam se da ćemo krenuti sezonu kako je predviđeno. Ali to ne zavisi od nas, mnogo faktora mora da se poklopi.

MN Press

Srpski teniser je priznao da uveliko razmišlja šta posle karijere, ali kako je istakao za 24sedam, videće kako će se razvijati predstojeća sezona.

Uveliko razmišljam o tome. Svestan sam da polako dolazi vreme kada završavam profesionalnu karijeru. Sada mi je prioritet da se što bolje spremim za novu sezonu. Dao sam sebi nekih pet, šest meseci rok, da vidimo kako ću se ja osećati, ali i koje rezultate ću da postignem. Od toga mi mnogo zavise i planovi. Ako krene dobro, to je super, ali ako vidim da ne ide i da se mučim, mislim da ću tada najverovatnije prestati sa aktivnim tenisom.

Viktor Troicki je priznao da posle profesionalne karijere sebe vidi u tenisu.

– Naravno, sigurno ću i posle teniske karijere ostati ovom sportu. Ceo život sam u njemu, i smatram da ću najviše dati u onome gde sam najbolji. Sada, na koji način, imam neke planove, ali ne želim da još pričam o njima. Polako, sve u svoje vreme. Fokus mi je na početak priprema, i da ih što bolje odradim – poručio je Troicki.

On se osvrnuo i na Novaka Đokovića, smatrajući da je iza njega jedna uspešna sezona, pogotovo kad se zna u kakvim uslovima se igrao tenis.

– Krenuo je odlično, nije imao dugo nijedan poraz. Mislim da je imao dobru sezonu, osvojio grend slem, u drugom igrao finale, prvi na ATP listi na kraju godine. To su činjenice, možda smo mi navikli da on ostvaruje još bolje rezultate. Ali, po mom mišljenju, Novak je imao uspešnu sezonu.

Srpski igrač se osvrnuo i na budućnost našeg tenisa, smatrajući da imamo tenisere od kojih u narednom periodu možemo da očekujemo da budu naslednici velike četvorke.

Za sada imamo budućnost. Mi smo polako na zalsaku, ali tu su još Duci Lajović, Laslo Đere, Krajinović, Miomir Kecamnović, i neki mlađi, koji mogu da nastave tamo gde smo mi stali. Tako da za sada ne bi trebalo da brinemo. Oni dobro guraju i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Mi smo im napravili put, na njima je da ga nastave. Verujem i njih. Najbolji pokazatelj je koliko imamo igrača među 100, to nije loš rezultat – kazao je nekada 12 igrač sveta.

Srbija 20. teniska nacija na svetu po broju profesionalnih igrača

Viktor Troicki nije hteo previše da priča oko eventualnog ulaska u Teniski savez Srbije nakon završetka karijere, kao što je to uradio Nenad Zimonjić.

-Stvarno, u ovom trenutku nije vreme da pričam na tu temu. Još sam aktivni igrač, posvećen tenisu, terenu i treninzima, tako da nije korektno da se bavim time. Biće vremena da govorim i o tome. Fokus mi je i dalje na tenisu.

MN Press

Iskusni igrač je priznao da ima veliku podršku od porodice i da mu to puno znači.

– Sve je u najboljem redu. Dobio sam još jednu ćerkicu, i stvarno mi mnogo znači kad sam sa njima. Tokom karijere, dosta vremena sam proveo na putovanjima. Sad mi prija da budem što više sa suprugom i decom i da zajedno provodimo vreme. Starija ćerka brine o mlađoj, i lepo je videti njihovo odrasatanje – zaključio je Troicki za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike