Zverev gazi ka Novaku, Sineru ni set u osmini finala US Opena

06.09.2021

19:35 >> 21:04

0

Autor: Adam Štulić

Nemački teniser završio posao za nešto manje od dva i po sata na terenu

Zverev gazi ka Novaku, Sineru ni set u osmini finala US Opena
Copyright Aleksandar Zverev foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Nemački teniser Saša Zverev prvi je četvrtfinalista US Opena u kosturu u kojem se nalazi prvi reket planete Novak Đoković, s kojim bi mogao da se sastane u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD.

Do mesta među najboljih osam tenisera sveta, Zverev je stigao preko Italijana Janika Sinera, koji je, ako ništa drugo, u nekoliko navrata propustio priliku da barem produži meč – 6:4, 6:4, 7:6.

Četvrti teniser sveta u dosadašnjem delu poslednjeg grend slema sezone deluje prilično sigurno. Na putu do četvrtfinala izgubio je samo jedan set, i to od Džeka Soka, koji mu je u četvrtom setu predao meč.

Siner je pružio dobar otpor Zverevu, kojem je po jedan brejk u prva dva seta bio dovoljan da stigne do velikih 2:0, iako je Italijan u oba dela meča imao priliku da mu se revanšira oduzimanjem servisa.

Ono što nije uspeo tada, jeste u trećem. Pošto je u trećem gemu izgubio svoj servis, Italijan je u osmom uspeo da vrati brejk i odvede set u taj brejk u kojem je prvi došao do mini brejka i tri (dve vezane) set lopte, za čije propuste je kažnjen onog momenta kada je Zverev došao u priliku da završi duel.

U četvrtfinalu Nemac će se sastati sa Lojdom Herisom, koji je posle preokreta, u četiri seta, eliminisao Relija Opelku – 6:7, 6:4, 6:1, 6:3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike