Za Đokovića je jedna tema zabranjena: Priznao da mu je ovo najbolji meč, ali o toj stvari neće da priča!

09.09.2021

06:03 >> 06:06

0

Sjajna pobeda, sjajno raspoloženje, ali...

Za Đokovića je jedna tema zabranjena: Priznao da mu je ovo najbolji meč, ali o toj stvari neće da priča!
Copyright Novak Đoković, Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Prepun je utisaka bio Novak Đoković posle sjajne četvrtfinalne pobede nad Mateom Beretinijem i plasmana u polufinale US Opena. Meč je bio odličan, publika je imala šta da vidi, a najbolji teniser sveta je pričao o svemu. 

Osim o jednoj temi. 

– Bio je sjajan meč, mnogo energije na terenu i van njega. Mateo je odličan igrač, on je standardni član Top 10. Svaki put kada igramo vodi se jedna neizvesna bitka. Izgubio sam prvi set, zaboravio sam na to i nastavio. Od početka drugog seta sam se zaključao i podigao moj tenis na poseban nivo. Ova tri seta su bez dileme moj najbolji tenis na ovom US Openu. 

Đoković se retko uzdržava da pokazuje emocije na terenu, ali je sada posle prvog seta odlučio da se smiri i uspeo je u tome. Kako? 

– Svako ima drugačije načine i tehnike da ostane smiren i da bude fokusiran na sledeći poen. U sportu se mnogo priča o tome kako ostati u “zoni”, a to je najteže uraditi. Teško je doći do nje, ali lako je. Tenis je zanimljiv sport. Mi smo individualci, nemamo na koga da se oslonimo u tom trenutku. Svaki put kada igram na ovom stadionu je nova lekcija za mene i mogućnost da napredujem. 

Na ovogodišnjim grend slemovima je pokazao da igra sve bolje kako meč odmiče, pogotovo na ovom US Openu: u prvih pet mečeva, samo u drugom kolu nije izgubio set, a u tri je izgubio prvi. 

Ne volim da gubim prvi set! Ne želim to, iako mi se dešavalo u poslednjih par mečeva. Na kraju se to pokazalo kao dobra “taktika” – odgovara uz osmeh, pa nastavlja: 

– Želim da počnem dobro. Imao sam prilike, ali on je jedan od najboljih servera, zato ga zovu “čekićar” – sjajno servira i ima sjajan forhend, možda i najbolji u tenisu. Morao sam zato da se fokusiram na svaki poen. Na kraju je sve ukupno sve bila sjajna predstava. 

Sledi Aleksandar Zverev, koji je pobedio Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. 

– On je u sjajnoj formi, mnogo pobeđuje, od Vimbldona nije izgubio nijedan meč, osvojio je zlato u Tokiju i Sinsinatiju. Dobro ga poznajem, znam njegovu igru, igrali smo nedavno, imao sam set i brejk, on je okrenuo… Sada je svaki meč neizvestan, polufinale je i sledi najbolji igrač sveta. Biće teško. 

Novaka dve pobede dele od istorije i rekordnog broja osvojenih grend slemova, odnosno do opšteg prihvaćanja kao najboljeg tenisera u istoriji. 

Za Đokovića – tabu tema. 

Mislim samo o sledećem meču. Ne razmišljam dalje, znam da je tu, ali ne razmišljam o tome – kratko je rekao Novak i stavio tačku na tu temu.  

Bar za sad. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike