Jedan od najvećih rivala Novaka Đokovića ne može u Melburn

14.01.2021 | 10:51 >> 10:52

Autor: D. B.

Čovek koji je pokazao tokom karijere da ume da igra protiv najboljeg na svetu ima veliki problem

Copyright Profimedia

Endi Mari na kraju možda neće zaigrati na Australijen openu!

Nekada veliki rival Novaka Đokovića bio je pozitivan na koronavirus i postoji šansa da se ne pojavi na prvom gren slemu sezone. Teniser iz Škotske ne nalazi u samoizolaciji, ali se nada da će uspeti da se dočepa Melburna i da će ipak uspeti da zaigra na turniru za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

Mari je trebalo da se ukrca na jedan od 18 čar-tera kojima se teniseri prebacuju sa nekoliko lokacija na svetu u Australiju, ali nije u toj nameri uspeo zbog toga što je bio pozitivan na PCR testu.
Trostruki osvajač gren slema i petostruki finalista na Australijen openu, nije imao sreće kao Amerikanac Tenis Sandgren.

Naime, ovaj igrač se našao u avionu iako je imao dva pozitivna testa. On je prvo objavio tokom ponedeljak da je pozitivan na PCR testu i da neće igrati u Melburnu, ali onda je usledio ogroman preokret. I neposredno pre leta Sandgren je bio nalaz da je negativan i našao se na leti za Melburn.

Pročitajte još

– Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijen opena samo ako dobiju negativan test pre poletanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Australije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra medicinski karton je morao biti pregledan od strane nadležnih. Posle te provere mu je dozvoljeno da leti – navodi se u saopštenju Australijen opena.

Sve tenisere po dolasku u Australiju očekuje obavezni dvonedeljni karantin.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam