Kafeljnikov teši tužnu Rusiju: Zaboravili ste ko je protivnik, Nole je pokazao ko je glavni!

21.02.2021

21:49 >> 21:42

0

Čuveni ruski teniser ističe da nije bilo realno očekivati od Medvedeva da zaustavi najboljeg na svetu

Kafeljnikov teši tužnu Rusiju: Zaboravili ste ko je protivnik, Nole je pokazao ko je glavni!
Copyright Profimedia

Legenda ruskog tenisa Jevgenij Kafeljnikov pre polufinala nije bio uveren da će neko od njegovih naslednika i zemljaka biti dovoljno kvalitetan da prekine vladavinu Novaka Đokovića u Melburnu. I bio je sto odsto u pravu. Đokoviću niko nije dorastao, mada su u Rusiji gajili nadu da će baš Danil Medvedev u sjajnoj formi biti sposoban da zaustavi Srbina na putu ka 18. gren slemu.

– Mnogi ljudi zaboravljaju protiv koga je Medvedev igrao u finalu. Čovek koji nije izgubio nijedno finale u Australiji, i još jednom je pokazao ko je glavni. Da bi pobedili u finalu, “Danja” je morao da odigra 200 posto, a ne 100. Sad mu nije uspelo, ali siguran sam da će imati i finala i pobeda na gren slem turnirima – rekao je Kafeljnikov.

Drugi teniski as Rusije Andrej Česnokov, koji je 80-tih igrao protiv Slobodana Živojinovića, takođe, ima samo reči utehe za mlađeg kolegu:

– To je bio najbolji tenis koji je Đoković ikada igrao, po mom mišljenju. Srbin je dobio apsolutno sve, povukao sve, svuda se snašao, prevario Danju. Novak je bio neverovatno prilagođen Medvedevu i bio je u svoj ritmu, a Danil ga nije mogao uvući u svoju mrežu. To je samo neka vrsta kosmičkog nivoa. Danil nije mogao da dođe do saznanja kako se može pobediti Đoković, nije našao nijednu rupu – rekao je Česnokov za Sport24 i dodao:

Pročitajte još

– Verovatno zato što mu Srbin jednostavno nije ostavio nikakve šanse. Ovo finale ne umanjuje zasluge Medvedeva, ovom finalu je pristupio savršeno, u poslednja tri meča je jednostavno bio u odličnoj formi. Ali ovde je upoznao najjačeg i najmoćnijeg tenisera sveta, to je sve. Medvedev je sjajan, sve je još pred njim. A Đoković je danas dokazao da je najbolji teniser sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike