Ovo je bajka koja nema kraj: Nova senzacija čuda iz Rusije

20.03.2021

17:41

0

Autor: D.B.

Aslan Karacev osvojio prvi ATP trofej u karijeri

Ovo je bajka koja nema kraj: Nova senzacija čuda iz Rusije
Copyright Tanjug/AP/Hamish Blair

Prošle godine u ovo vreme Aslan Karacev je bio 263. teniser sveta. Za njega su čak i oni najzagriženiji ljubitelji tenisa zaboravili. Igrao je po čelendžerima i delovalo je da nikada neće opravdati onaj potencijal koji je imao pre nego što su ga zadesili veliki problemi sa povredom.

O kako se situacija promenila za samo 12 meseci. Rus, koji je bio senzacionalni polufinalista Australijan opena, gde je njegovu bajku prekinuo Novak Đoković, danas je osvojio svoj prvi ATP turnir.

U finalu turnira u Dubaiju pobedio je Južnoafrikanca Herisa sa 6:3, 6:2.

Posle ovog trijumfa Rus koji ima 27 godina obezbedio je na novoj ATP listi mesto 27. igrača sveta.

– Presrećan sam. Bio je ovo težak meč, bio sam jako nervozan. Heris je igrao sjajan turnir. I mogu samo da kažem da sam srećan što sam pobedio. Nikada ne možete da znate kada će uspeh da zakuca na vrata. Radio sam naporno sa mojim timom da bih uspeo – objasnio je Karacev posle meča.

On je treći Rus koji ove sezone osvaja jedan ATP turnir. Pre njega to su uspeli Danil Medvedev u Marselju i Andrej Rubljev u Roterdamu.

Pročitajte još

Posle ovog turnira ostaje zapisano i da su ove sezone samo dva igrača uspela da pobede novu rusku senzaciju – Novak Đoković u Melburnu i Dominik Tim u Dohi. A oni su najbolje što tenis ima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike