Sa ivice poraza do pobede: Nina spasila dve meč lopte i zakazala duel sa Osakom

26.03.2021

20:04 >> 20:10

0

Autor: N. St.

Odlična partija srpske teniserke

Sa ivice poraza do pobede: Nina spasila dve meč lopte i zakazala duel sa Osakom
Copyright Profimedia/Matthew Stockman

Nije gotovo dok sudija ne odsvira kraj ili u slučaju tenisa dok se ne odigra poslednji poen na meču. Da ne treba odustajati ni kada je situacija gotovo bezizlazna pokazala je srpska teniserka.

Nina Stojanović je sa ivice poraza došla do pobede protiv Julije Putinceve (Kazahstan) u Majamiju – 2:1 (5:7, 7:5, 6:2).

U prvom setu je Nina imala brejk prednosti i bila je blizu vođstva (5:3), ali je propustila čak tri set lopte, pretrpela brejk i posle toga izgubila i set (5:7). U drugom setu su se smenjivale u brejkovima, da bi Julija povela sa 5:2, pa ubrzo došla i do servisa za pobedu. Stojanovićeva je vratila brejk (5:4), ali se onda suočavala sa dve brejk lopte koje su ujedno bile i meč lopte za protivnicu. Uspela je i iz toga da se izvuče i da izjednači rezultat (7:5).

Za razliku od prva dva seta u trećem je Srpkinja kontrolisala dešavanja na terenu, brzo je napravila dva brejka (4:0) i nije dozvolila protivnici da se vrati u meč.

Ninu čeka veoma težak zadatak u sledećem kolu turnira na Floridi. Igraće protiv druge teniserke sveta Naomi Osake (Japan). Biće to njihov prvi duel.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike