Šok: Bledi Đoković završio učešće u Monte Karlu

15.04.2021

10:53 >> 14:02

0

Autor: D. B.

Novak je odigrao očajan meč protiv Britanca Evansa u kome je ličio na sve osim na najboljeg tenisera sveta

Šok: Bledi Đoković završio učešće u Monte Karlu
Copyright Novak Đoković Profimedia

Bledo, baš bledo izdanje Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta završio je učešće na Mastersu u Monte Karlu. U osmini-finala bolji od srpskog tenisera bio je Britanac Danijel Evans. Biritanac je ostvario najveću pobedu u karijeri iskoristivši svako od brojnih grešaka koje je Đoković napravio. Đoković je igrao bez onog prepoznatljivog žara, bez pravih reakcije, bez prepoznatljivih udaraca…

Meč iz Monte Karla mogli ste uživo da pratite u tekstualnom prenosu na portalu 24sedam.

DRUGI SET

5:7 – Posle par glasnih primedbi na svoj boks (“Ne trebaju mi tapšači, to imam kod kuće”), Novak je bio svestan da je ovo gem koji mora da dobije. I počeo je dobro, poveo sa 15:0, ali onda je pao. Imao je raspravu sa sudijom oko toga da li je jedan servis bio u terenu. Evans je stigao do dve meč lopte. Kraj je usledio ekspresno.

5:6 – Previše grešaka pravi Đoković. Rival je stigao do 40:15, a posle duple servis greške Novaka i do brejka. Baš kada nije trebalo.

5:5 – Stigao je Đoković do set lopte, ali je Britanaca je pogledala sreća pošto je Novak promašio jedan relativno lak udarac.

5:4 – Nekoliko sjajnih razmena, jedna velika greška Evansa na mreži i Novak je asom, trećim na ovom meču, stigao u situaciju da mu nedostaje jedan gem za osvajanje seta.

4:4 – Prvi put na meču Evans je uspeo da upiše as servis, Novak je stigao do brejk lopte, ali je nije iskoristio. Sa druge strane Britanac je u četvrtom “đusu” stigao do izjednačenja u drugom setu.

4:3 – Evans odlično čita Novakove udarce, očigledno je da je sjajno pripremljen. Svaki put kada Novak ne odigra krajnje agresivno, Danijel uspeva da iskoristi šansu. Posle dosta problema Novak, ipak, osvaja gem.

3:3 – Od 3:0 do izjednačenja. Evans se potpuno vratio u set.

3:2 – Novak je tokom gema napravio i treću duplu servis grešku, a podsetimo prve dve je imao još u prvom setu. Evans je do brejk poena stigao posle drugog Đokovićevog servisa. I stiže Britanac do brejka.

3:1 – Evans stiže do prvog gema u drugom setu. Mada i u ovom delu igre Novak je pokazao da se potpuno probudio.

3:0 – Gotovo preslikan gen sa starta drugog seta. Novak stiže do, čini se, velike prednosti.

2:0 – E ovo je onaj Novak kakvog svi čekamo. Agresivan je, pogađa i stigao je do dve brejk lopte. Evans je prvu uspeo da spasi, a onda je promašio prvi servis i Novak stiže do brejka.

1:0 – Pokušao je Novak odmah da krene agresivno, ali ovo definitvno nije njegov meč. Đoković je nekako uspeo da sačuva gem.

PRVI SET

4:6 – Evans se dobro odbranio od svih Novakovih ataka. Uspeo je da stigne do dve set lopte, ali Novak nije dozvolio da odmah stigne do prvog seta spasavši obe. Ali, treća je bila sreća za Britanca. Posle 56 minuta bitke Evans je stekao veliku prednost.

4:5 – Izgleda da će ovaj meč biti takav. Evans je stigao do 15:40. Britanac koristi prvu brejk loptu.

4:4 – Evans je servirao novim loptama. Prvi poen je osvojio Đoković, usledila su dva Evansa, a onda je Đoković stigao i do 30:30. Stigao je Novak do brejk lopte, ali ovu priliku ne koristi. Ponavljaju se Đokoviću greške koje pravi tokom čitavog meča. Ali, evo i drugog brejka Đokovića. Bio je jači i od loše odluke sudija.

3:4 – Sada Novak dobija gem bez većih problema.

2:4 – Velika i duga borba u ovom gemu. Novak je imao dve brejk lopte, ali se Britanac izvukao.

2:3 – Gem bez izgubljenog poena. Valjda će Đokoviću konačno krenuti.

1:3 – Tako treba. Đoković je uzvratio i odmah je uspeo da smanji prednost Britanca.

0:3 – Nikako ne valja. Evans je uspeo da izgubi još jednom svoj servis.

0:2 – Mnogo i jednom i drugom igraču smeta vetar. Svaki poen je plod napravljene greške. Novaku ništa ne polazi za rukom.

0:1 – Loše je počeo Đoković i praktično je poklonio gem rivalu. Napravio je dve duple servis greške uzastopno. Evans je imao dva brejk lopte i već prvu je iskoristio.

UOČI MEČA

– I na ovom meču Novaka pažljivo prati Marjan Vajda

– Prvi će servirati Đoković

– Duel uskoro počinje

– Ukoliko eliminiše Evansa Đoković će igrati sa boljim iz duela Davida Gofana i Aleksandra Zvereva

– U Monte Karlu je trenutno 16 stepeni Celzijusa i prilično je oblačno. Duva i vetar i to brzinom 21 km na sat.

– Meč u Monte Karlu sudiće Aureli Ture

Profimedia

– Za sve one koji se pitanju kako to izgleda Novakova mentalna priprema za meč stiže zanimljiv video iz Monte Karla

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike